Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2007

H στιγμή της μεγάλης ανακάλυψης

Όλα φαίνονταν συνηθισμένα στη καφετέρια. Στο μεγάλο τραπέζι με τους κυριλέ καναπέδες συνεδριάζουν τα μεγαλύτερα μυαλά αυτή τη στιγμή στο πλανήτη: Ο kabamaru,o «τρύπια βάρκα είναι σχεδία» και ο καλύτερος όλων Dr. Stein. Η αναζήτηση της θεωρίας που θα καταπλήξει τα πλήθη και θα ταρακουνήσει το σύμπαν είναι ο κοινός τους σκοπός. Ο κύκλος των χαμένων επιστημόνων με προεδρεύων το Δόκτωρ stein βρίσκεται εν μέσω εγκεφαλικού οργασμού . Τα καφέδια προσφέρουν έξτρα τονωτικές ενέσεις καφεΐνης για να ενεργοποιήσουν και τα τελευταία εγκεφαλικά κύτταρα έτσι ώστε να επιτευχτεί η μάξιμουμ δυνατή απόδοση.

Όπως όλες οι μεγάλες μαθηματικοφυσικές θεωρίες (βλ. Νεύτωνα και βαρύτητα) έτσι και αυτή ήρθε τυχαία. Ύστερα από ατέλειωτες ώρες άσκοπων αναζητήσεων συνέβη το αναπάντεχο. Μια έμπνευση της στιγμής οδηγεί το χέρι της «τρύπιας βάρκας» σε μια απρόσμενη κίνηση «out of the blue». Σχηματίζει με τα φακελάκια της ζάχαρης ,που προορίζονταν για πιθανή γλυκιά ενίσχυση στο γαλλικό καφέ που μόλις είχε παραγγείλει, το σχήμα Π. Κάτι που φαντάζει τόσο απλό και ίσως χαζό αποδεικνύεται εφαλτήριο της μεγαλύτερης ανακάλυψης μετά από τη θεωρία της σχετικότητας. Ύστερα από μια σειρά επαναλαμβανόμενων κινήσεων που έγιναν με περίσσια προσοχή και λεπτό χειρισμό, ο "τρύπια" συνειδητοποιεί ότι το σχηματισμένο από τις ζάχαρες σχήμα Π εφαρμόζει τέλεια σε όλα τα αντικείμενα που βρισκόταν στο τραπέζι.

Οι μεγάλοι επιστήμονες μένουν άναυδοι. Το φαινόμενο φαίνεται να μην έχει εξήγηση. Ο Dr. Stein, όμως, είναι αποφασισμένος να το αναλύσει. ΕΥΡΗΚΑ!!!! φωνάζει και εκτοξεύεται από την θέση του. Έκπληκτοι όλοι στο μαγαζί γυρνάμε να δουν τι συμβαίνει. Η έκφραση του υποδηλώνει ότι είναι κοντά στη μεγαλύτερη του επιτυχία. Αρπάζει το σακάκι του και χωρίς να πει κουβέντα εξαφανίζεται.

Ύστερα από συνεχόμενα 24ωρα αδιάκοπων πειραμάτων και αναλύσεων στο εργαστήρι του και ενώ τα κυπελλάκια από το καφέ και τα αποτσίγαρα καταλάμβαναν επικίνδυνα το χώρο, ένα μεγάλο χαμόγελο ικανοποίησης σχηματίστηκε στα χείλη του.

o Dr stein στο εργαστήρι του!!!

Κάθε φαινόμενο έχει και την εξήγηση του. Κάθε αίτιο έχει και αιτιατό και αυτή είναι η νομοτέλεια των πραγμάτων στη φύση. Και ο δόκτωρ το απόδειξε για άλλη μια φορά.

Ιδού το αποτέλεσμα

10 σχόλια:

ZissisPap είπε...

Μοναδικό! Τι να σχολιάσω μπροστά στην δύναμη των αριθμών και της επιστήμης! Και εις ανώτερα :-)

Fibi είπε...

To έχετε χάσει? οεο?
Για καφέ πήγατε όχι για επιστημονικό συμβούλιο!!! Anyway βίτσια είναι αυτά, χαίρομαι να ξέρεις που δεν μιλήσατε για τα 3 βασικά θέματα των ανδρών (γυναίκες-αυτοκίνητα- ποδόσφαιρο)

καλησπέρες :)

Κατουρημένη ποδιά είπε...

πες τα ρε fibi.. γυναίκες, γυναίκες, γυναίκες - μπάλα, μπάλα, μπάλα (έτσι γιατί μου αρέσει να τα χώνω στους άλλους - γιατί μήπως είναι κάποια ομάδα που παίζει μπάλα?), - τα αμάξια δε με συγκινούν..

Epsilon είπε...

Αυτά γίνονται όταν συγκεντρώνονται σπουδαία μυαλά χεχε!
Και μάλιστα τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εμπεριστατωμένα. Συνεχίστε έτσι (κι ο Θεός βοηθός!) :-ΡΡΡ

Vas είπε...

Πολλά ναρκωτικά...

Downhill.... είπε...

χεχε!! ε, δεν μπορούσε να λείπει το τραγικό μυαλό σου απο μία τόσο μεγάλη θεωρία...

satya είπε...

Κρίμα πάντως, κρίμα... Κρίμα που δε σας ήξερα τότε που προσπαθούσα να βρω την τετραγωνική ρίζα του αριθμού που προκύπτει όταν φυτεύεις μια γλαδιόλα σε κοκκινόχωμα χωρίς πότισμα και σου πιάνει μουχρίτσα.. Κρίμα.

Fight Back είπε...

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΒΡΙΛ!!
ΤΑ ΣΠΑΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΣΑΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΡΑΙΖ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως βρήκα ένα μικρό λάθος στη τέταρτη εξίσωση του 8ου πίνακα. Τώρα το δουλεύω και θα επανέλθω με στοιχεία που θα συγκλονίσουν

(συνεχίζεται...)

kabamaru είπε...

sigmund--> oi arithmoi lene panta tin alitheia

fibi--> autokinita mpliax-podosfairo paroximeno-gunaikes edw thelei megalh prospatheia... aluto mustirio kai h formula ermineias akomi agnwsth--ti mainei? tpt apla mia kalispera kai apo mena :)

katourimeni--> oi suzitiseis gia kinitires, anartuseis kai tetoia mou prokaloun emeto

epsilon--> nobel prize einai pio konta ap'oso fainetai

vas-->nai megali mastiga

downhill-->apla voithisa sto elaxisto tin megali proswpikotita dr stein sto na sulavei tin arxiki idea.

satya-->krina ontws.. an kai pote den einai arga.Isws sto mellon prospathisoume na vroume ekeini ti riza

FB--> mpa!!! tpt de ta spaei oso to paparisethis.blogspot.com ( alli mia eukairia gia link)


sex&pur --> perimenw na diapseusw ta stoixeia pou tha epikalesteis. Apla h theria tou stein einai alanthasti...