Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

Όπου φύγει-φύγει!!

Ξαποσταίνω σε ένα από τα παγκάκια της πλατειάς Συντάγματος για να απολαύσω ένα στιγμιαίο καφέ. Ανοίγω και την εφημερίδα για να αφουγκραστώ κλίμα εθνικής απαξίωσης για την ντροπιαστική ήττα από την ομάδα της γείτονας χώρας

Ω! τι γέλωτα ρίχνω όταν εισπράττω στη περιρρέουσα ατμόσφαιρα κλίμα καταστροφολογίας και εθνικής κλάψας για ζητήματα ελάσσονος σημασίας. Φανταστείτε μόνο πόσο κακόγουστη θα ήταν η θριαμβολογία σε περίπτωση νίκης. Για μια στιγμή αναρωτιέμαι πόσο θα σκοτείνιαζε το πρόσωπο μου μπροστά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με του παχυλούς τίτλους του στυλ: “έτσι μαμάει ο τσολιάς”, “ 24 Μαρτίου νέα μέρα εθνικής γιορτής”, “ αυτή είναι η μεγάλη Ελλάς” , “ τους βάλαμε το γιαταγάνι στον ποπό” και άλλα ωραία, και ευγνωμονώ τον Αλλάχ που τελικά ο εθνικός παροξυσμός ανήκει στην άλλη πλευρά (αυτή τη φορά τουλάχιστον): ενδεικτικά κείμενο της εφημερίδας Φανατικ (όνομα και πράγμα δηλαδή) αναφέρει.-->Πόνεσε την Ελλάδα που την νικήσαμε μια μέρα πριν την 25 Μαρτίου, τη μεγαλύτερη εθνική τους γιορτή. Τη συντρίψαμε μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη που έχει το όνομα εθνικού ήρωα των Ελλήνων. Με αυτόν τον τρόπο η νίκη γίνεται πιο ηδονική, πιο συμβολική από ποτέ και θα μας μείνει αξέχαστη… - Ορέ παλικάρια!!! τελικά η βλακεία δεν έχει πατρίδα.

Κοιτάζω τον συννεφιασμένο ουρανό, φουσκώνω το στήθος μου και συγχαίρω για άλλη μια φορά τον εαυτό μου που επέλεξε ένα ωραίο έργο στο σινεμά από 90 λεπτά εθνικής βλακείας και κακοποίησης ποδόσφαιρου. Ένας καλοστεκούμενος κύριος γύρω στα πενήντα- πενηνταπέντε με σοβαρό ύφος κάθεται δίπλα μου. Αφήνει δίπλα του τον χαρτοφύλακα και διορθώνει τον γιακά του. Αρχίζει να ρίχνει κλεφτές ματιές στην εφημερίδα μου. Είναι μερικοί που αδιακρίτως κρέμονται πάνω από το κεφάλι σου και προσπαθούν με περιέργεια να διαπιστώσουν τι διαβάζεις. Όταν τους ενδιαφέρει γίνονται αυτόβουλα παράλληλοι αναγνώστες και το χειρότερο είναι ότι προβαίνουν και σε κινήσεις δυσαρέσκειας σε περίπτωση που αλλάξεις σελίδα και δεν έχουν προλάβει να τελειώσουν το κείμενο. Ξεροβήχω ηχηρά ρίχνω μια στεγνή ματιά στον κύριο και διπλώνω ελαφρώς την εφημερίδα για να του κόψω την θέα.

-Αν και δε πρόλαβα να διαβάσω καλά τον τίτλο στη σελίδα που μόλις γυρίσατε, αν κατάλαβα καλά, πρέπει να λέει ότι τους περιμένει βαρύ πρόστιμο για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο. Διαβάσατε τίποτα περισσότερο επί του θέματος?

Όρεξη για κουβεντούλα οσμίζομαι στον αέρα. Μάλιστα έχω την εντύπωση ότι θα είναι δυσάρεστη.

-Μάλλον τρώμε μια αγωνιστική, απαντώ βιαστικά
-Α δε καταλάβατε καλά. Δεν εννοώ για τα επεισόδια. Εννοώ άμα θα φάνε πρόστιμο για την αγωνιστική τους συμπεριφορά κύριε!...... Μου επισημαίνει ελαφρώς ειρωνικά
-Όχι δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο….. Απαντώ εμφανώς ειρωνικά
-Καταλαβαίνω από το ύφος σας( αλήθεια που το διαπίστωσε αυτό δε ξέρω) ότι έχετε περάσει στο ντούκου, να το πω λαϊκά, το γεγονός της εθνικής ξεφτίλας που υπεστήκαμε. Δηλαδή να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ.

Εδώ έρχεσαι σε ένα δίλλημα. Έχεις καταλάβει ότι ο τύπος θέλει να σου κάνει κήρυγμα εθνικής συνείδησης. Είναι προφανές ότι ο κύριος πέρασε όλη τη μέρα του στη δουλειά σκεφτόμενος πως θα ξεπεράσει την εθνική ντροπή που νιώθει από το βράδυ του Σαββάτου, πως θα μετριάσει το πόνο του. Το βλέπεις στη ματιά του που σβήνει από πικρία και συνάμα ανάβει από αγανάκτηση. Το βλέπεις στο στήθος του που φουσκώνει και ξεφουσκώνει από οργή. Μυρίζει η ανάσα του από την χολή που θέλει να στάξει περιμένοντας να ακουστεί. Θέλει να επιβεβαιωθεί ή να αντιπαρατεθεί. Και συ καλείσαι να αποφασίσεις. Φεύγεις και τελειώνει εδώ η κουβέντα ή παίρνεις το πεσμένο γάντι και περνάς στην αντεπίθεση. Διάλεξα το πρώτο.

- Δυστυχώς κύριε δεν έχω χρόνο πρέπει να φύγω.....είπα και έκανα. Εκείνος έμεινε με τις λέξεις πνιγμένες μέσα του ψάχνοντας άλλο υποψήφιο συνομιλητή.

Πάμε ρε παλικάρια! Γερά

Είναι αλήθεια ότι έχω νεύρα από αυτά που έχω ακούσει και δει από τότε που τέλειωσε ο αγώνας. Αλλά μου φάνηκε βαρετό να πάρω το στυλάκι "πολίτικαλ κορέκτ" του Σωτηρακόπουλου και να διαπομπεύω το ευκόλως εννοούμενο ότι δηλαδή άλλο μπάλα άλλο πολιτική, σε μυαλά που αρνούνται να το κατανοήσουν. Επίσης σε μια χώρα που κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς εθνικιστής άμα δηλώσεις πατριώτης ή προδότης άμα υιοθετήσεις ένα πιο μετριασμένο λόγο αρνούμαι να μπαίνω σε διαδικασία «διαλόγου» με επικίνδυνες προεκτάσεις.

Τέλος κλείνω τα αυτιά μου σε δηλώσεις Γιακουμάτων και σια και κρατώ την ουσία έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Γιώργαρο Γεωργίου στην διαπίστωση της ημέρας
« Βγήκε λέει ο Κύριος Κόκκαλης και μίλησε για ριζική ανανέωση της εθνικής ομάδας. ΠΟΙΟΣ? Ο ίδιος άνθρωπος που ανανεώνει τα συμβόλαια του Ριβάλντο, του Νικοπολίδη και του Τζόλε!!!! Ρε Ήμαρτον ρε ΗΜΑΡΤΟΝ»
Γεωργίου σπίκινγκ

16 σχόλια:

DrStein είπε...

Λοιπόν περασμένα ξεχασμένα – τίποτε δεν χάθηκε! Αντε πάμε γερά με Χαριστέα [ήμουνα σφυρί και έγινα επιθετικός] και τον Αντωνάκη [τερματοφύλακα transformer σε σουρωτήρι για μακαρόνια] για την πρόκριση.

Fight Back είπε...

η εθνικη εχει το εξης προβλημα μαγκες:

χαθηκε η ομοιογενεια της απο οταν εφυγαν απ την ομαδα βρυζας ζαγορακης. ποιος αντικαθιστα αυτους τους παικτας? καποιοι νεοτεροι που δεν εχουν τα προσοντα, την εμπειρια και το ψυχικο σθενος να ανταπεξελθουν στο βαρυ φορτιο.
ποιος ειναι ο αντι-τσαρτας? κανεις απαντω?
γιατι δεν καλειται ο λακης?
ημαρτον

ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Unknown είπε...

Τέλεια στάση igano! Εγώ αν και είδα το ματς στην τσίτα δεν έχω όρεξη να ταχθώ με κανένα μέρος/άποψη ούτε να ενταχθώ σε καμιά συζήτηση. Τα μόνα που κρατάω απο το όλο γεγονός είναι 2.
α)άλλο κορυφαίο σχόλιο Θεού γεωργίου που άκουσα για Νικοπολίδη:
"Μα καλά αυτός τρωέι γκολ ακόμα και από το γιο του στις (διαφημίσεις) αυτά περιμένατε να πιάσει;;;;;
:):):):):)

β)μου καναν φοβερή εντύπωση οι Τούρκοι. πα'ιζαν απίστευτα ήρεμα για τα στάνταρ τους. Ακάμα και με άλλους αντπάλους λυσσάνε και κάνουν τάκλιν δολοφονικά με τη σέσόυλα. σεα υτό το παιχνίδι ήταν απίστευτα χαλαροί και καθόλου προκλητικοί.Π.χ ο τερματοφύλακας που αν και πεφταν αντικειμενα βροχη διπλα του εκτελουσε τα αουτ σαν να μην τρέχει τπτ.
Σορυ για το megacomment!!!

Kwlogria είπε...

Τι μαλάκες υπάρχουν Θεέ μου!!!! Έπρεπε να τον αφήσεις να μιλάει και στο τέλος να του πεις ότι είσαι Τούρκος. Το μαλάκα.

lazinio είπε...

ας πάρει και τον Κασάπη την άλλη φορά για αριστερό μπακ.

σπαστικό αυτό με την εφημερίδα. 1 ευρώ κάνει.

satya είπε...

Εμένα το μόνο που μου έμεινε από αυτό το παιχνίδι ήταν η εξής εικόνα: εγώ και η Ελεονώρα βλέπουμε ποδόσφαιρο, βρίζουμε, μιλάμε για παλτά και ποδιές, μέχρι που αναλύουμε και το οφ σάιντ, και ο Παύλος, ο Γιώργος και ο Λοΐζος είναι στο σαλόνι αραχτοί και μιλάνε για πουκάμισα.
Something is wrong with this picture....

Aggelos Spyrou είπε...

Χμμμ...
Το περίεργο είναι, ότι αν παίζαμε με τη Γαλλία ή τη Γερμανία για παράδειγμα, θα νιώθαμε πολύ πιο καλά που χάσαμε γιατί τους θεωρούμε φίλους μας!!!

Συμφωνώ με τον kabamaru...

Σε όλα. Εκτός από ένα.

Πίνε τον καφέ σου μακριά από τις πλατείες και τα παγκάκια... Οι αυτοδιορισμένοι ρήτορες και λύτες των προβλημάτων αυτού του τόπου, εκεί μαζεύονται και ψάχνουν κοινό...

david santos είπε...

Hello, "Ninja Boy"!
Good work. thank you
have a good week

Misirlou Oubliez είπε...

^
|
|
|

Ακου τωρα πραματα. Που καταντησαμε. Μιλαει και ο πελατης μας ο Πορτογαλος.

kabamaru είπε...

dr stein--> xxax super oi xaraktirismoi sou!

fight-->fight speaking eeeee?

narita--> a) aneksantlito to repertorio tou georgarou!, b)oi tourkoi itan apsogoi. Ntaks 3 goal dwro tous kaname, de mporousan na diksoun kai axaristia xe!, c) kane osa megala comment theleis!

kwlogria-->ntaks de variesai!

lazinio-->kasapis etheathei se filiko agvna palemaxvn me perita kila. Fimes lene oti vrethike ekei kataskopos tou rexakles kai tou eipe na kanei amesa diaita giati prokeite na klithei!!!!

satya--> totally wrong!

aggelos spurou--> xmm san na exeis dikio!

santos-->POu sai re! Megali mou timi. Panta zileva allous bloggers pou eixan tin timi na filoksenoun comment sou.Tvra irthe kai h seira mou.Sxedon dakrizw apo eutuxia. Den exw logia. Obrigado( ama grafetai etsi).

misi--> xaxa pesta re misi! eleos

lee είπε...

Οταν σε ολα σχεδον τα κοινωνικα επιπεδα ειμαστε οι τελευταιοι απο τους τελευταιους στην Ευρώπη, θα νοιαστώ για το ποδόσφαιρο?

Οι Τουρκοι ειναι ακομα πολλά χρονια πισω. Οταν εκπολιτιστουν ισως μπουν και στην Ευρωπαικη Ενωση, που τοσο γουστάρουν. Μεχρι τοτε ας αρχιζουν σιγα-σιγα να αποβάλλουν τον απαρχαιωμενο εθνικισμό τους.

kabamaru είπε...

ntaks as koitaksoume emeis na ginoume kaliteroi kai as mi vlepoume to apolitisto tvn tourkvn gia na makigiaroume to diko mas!

Misirlou Oubliez είπε...

Hello. I want a new post to leave a comment. I'm becoming kinda a comment freak. I want it so much, i need it.

Sia+Meza είπε...

Καμπαμαρου πολυ με αρεζεις!

kabamaru είπε...

paromoiws sia+meza!!!!

Ανώνυμος είπε...

Oi katsarides kai o patriwtikos aunanismos 8a epizhsoun -dustuxws- gia panta...
"Enantia stin hli8iothta, akomh ki diaolos polemaei mataia..."