Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Κίνημα των μπλογγερς και νέο μουσείο Ακρόπολης

Σήμερα στην τηλεόραση του Σκαι στο κανάλι εκφραστή της εναλλακτικής τηλεόρασης, που δεσπόζουν προγράμματα όπως η νταντά άμεσης δράσης, μιθ μπαστερς και μια τρομερή εκπομπή με κάτι έγχρωμους μπρεικ ντανσερς που φτιάχνουν το αμάξι σου, στις 7 το απόγευμα έχει λέει αφιέρωμα στο κίνημα των μπλογγερς. Μόλις άκουσα και είδα την προαναγγελία της εκπομπής σοκαρίστηκα είναι η αλήθεια. Ποτέ δεν είχα πάρει πρέφα ότι τελικά η τιμημένη περσονα καμπαμαρου ανήκει σε ένα κίνημα. Σήμερα λοιπόν έχω κλείσει ραντεβού με τον τηλεοπτικό μου δέκτη για να καταλάβω που επιτέλους ανήκω και εγώ. Είναι η μεγάλη μου ευκαιρία να περπατάω με το κεφάλι ψηλά και να απαντώ σε όσους με ρωτάν στο δρόμο με περηφάνια και σύνεση ότι «φίλοι μου ανήκω στο κίνημα των μπλογγερς».
Η ίδια λοιπόν τηλεόραση που βλέπει κινήματα εκεί που δεν υπάρχουν κάλυψε με ένα συγκινητικό θα έλεγα ρεπορτάζ την κατά πολλούς μεταφορά, του αιώνα , τμήματος των γλυπτών του Παρθενώνα από την φυσική τους θέση στο νέο μουσείο ακρόπολης. Στα 15 περίπου λεπτά που διήρκεσε το ρεπορτάζ της εναλλακτικής μας τηλεόρασης υπερτονίστηκε η ιστορικότητα της συγκεκριμένης μεταφοράς, η παγκόσμια εμβέλεια που έχει το νέο μουσείο της ακρόπολης ενώ δόθηκε και η ευκαιρία να θυμηθούμε το χρόνιο Μερκούριο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων από το βρετανικό μουσείο. Στο ρεπορτάζ φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις από τον αρχιτέκτονα του μουσείου που βεβαίωνε ότι η μεταφορά των γλυπτών θα είναι άκρως επιτυχημένη. Κάπου προς το τέλος του ρεπορτάζ ενώ άρχιζα να αισθάνομαι την συγκίνηση των απόγονων του Σωκράτη, του Πραξιτέλη, του Πλάτωνα και άλλων του αρχαϊκού κόσμου για την πολιτιστική ανάταση της χώρας μου, μου πέταξαν στα μούτρα, ευτυχώς για περίπου 5 δευτερόλεπτα, κάτι μίζερες δηλώσεις κάποιων τυχάρπαστων που βρέθηκαν εκεί στο μουσείο και διαδήλωναν κατά της κατεδαφίσεως των περίφημων πια ανακηρυχθέντων ως διατηρητέα νεοκλασικών κτιρίων. Μα είναι δυνατόν να προβάλλουμε για 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα τους γραφικούς που μαζεύτηκαν να πούνε την παπαρια τους? Και να το πάω ακόμα παραπέρα. Είναι δυνατόν να ΜΗΝ απαιτούμε την κατεδάφιση κάθε πινελιάς ομορφιάς σε αυτή την πόλη που χαλάει την προβολή κάθε αρχιτεκτονικού εκτρώματος που θέλει να λέγεται και νέο κλασικίζον (τρομάρα μου) μουσείο της ακρόπολης. Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η ντροπή . Ας φιμώσουμε κάθε φωνή καλαισθησίας σε αυτό το τόπο. Εμπρός κίνημα των μπλογγερς , εμπρός Κύριε Τσιπρα μας , ΜΑΖΙ για μια Αθηνά ακόμα πιο άσχημη!!!!

14 σχόλια:

Fight Back είπε...

χμ.
κινημα των μπλογκερς ή μεταμορφωση μαριας της ασχημης σε μη ασχημη?

δε ξερω.
θα το σκεφτω μεχρι τις 7

arammos είπε...

Όλοι μζί γερά. Να φτιάξουμε και ένα banner τώρα να ξεχαρμανιάσουμε. Την καλησπέρα.

Κολοκύθι είπε...

Με το χαμόγελο στα χείλη πανε οι φαντάροι μας μπροστά.

Εμπρος λαοί ας ενωθούμε.

Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του και αναγάλιασε η καρδιά του.

Ο φλεβάρης και αν μυρίσει καλοκαίρι θα μυρίσει.

ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Καλά είν' τα φαρδομάνικα, μα είν' για δεσποτάδες

Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.

Πάρτο αυγό και κούρεφτο.

mc είπε...

κινημώ
κινημάς
κινημά
κινημούμε
κινημάτε
κινημούν

ενίοτε δε ξέρουν και τι κάνουν

Unknown είπε...

Eίδα και γλίτωσα 40 μέρες ψυχανάλυση. Μπορώ πλέον αβίαστα να συπμπληρώσω την ιδιότητα του blogger στο βιογραφικό μου, δίπλα από το δοκιμαστής μηχανής για παγάκια.

lee είπε...

Αν δηλαδη οι ανθρωποι που διαμαρτυρονταν ειχαν μπλογκ, θα τους επαιρναν στα σοβαρα? Χλωμο εως πεθαμενο.
Οση σημασια εδωσε κι ο Βουλγαρακης στα εκατονταδες μαιλ που ελαβε πριν ακομα και απο τις εκλογες. Αλλα τι λεω, αφου τον ξαναψηφισαν, τωρα θα μασησει? Το μοναδικο οπλο που εχουμε ειναι η ψηφος μας και προτιμαμε τη λευκη σημαια..

david santos είπε...

Hello, Kabamaru!

Congratulations to the Greek Soccer. The final phase of the campenato of Europe 2008 already is reached. Now in front for the European.

Tanila είπε...

Τι ειναι "μπλογκερς";

mc είπε...

Πάντως καμπαρού μου, δε μπορείς να πεις, τα κόμμεντς του φίλου μας Δεηβιδ Σαν Τως έχουν μια ποικιλία.

Bitch Girl είπε...

τι κρίμα το χασα...αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα χε! αν έχω καταλάβει καλά τα δύο κτίσματα της δεκαετίας του '30 πρέπει να γκρεμιστούν για να δέσει καλύτερα το γυάλινο τετράγωνο με το χώρο;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

δεν είμαστε κίνημα. Με την καμία..

Ανώνυμος είπε...

Πού είσαι Καμπαμαρού; Χρόνια και ζαμάνια... Ούτε στην πλατεία φαίνεσαι, ούτε πουθενά.... Καλά είσαι μπράδερ;

david santos είπε...

Please!

Send an email to the Brazil embassj your country and repor the injustice that the brazilian courts are making with this girl
Release on Flavia’s accident and status of the process.

The resignation is to stop the evolution. (David Santos in times without end)

Thank you

Ανώνυμος είπε...

Mi friend ninja boy where is you? i afraid thats you ar depresion or somethings.plese came back and wrote a noyvele.