Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2006

Θεοπούλα και ξερό ψωμί....!!!!

Το σημερινό μου post θα είναι σύντομο αν και δε το συνηθίζω. Όταν επέστρεψα αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα υπέστη ένα τηλεοπτικό πολιτισμικό σοκ. Όλοι μιλούσαν για μια σειρά που χτυπά σε τηλεθέαση την Eurovision και το τελικό του εuro. Και μάλιστα πρόκειται για εβδομαδιαία σειρά. Παρά Πέντε στο Μεγάλο Κανάλι, ουαου όχι μάλλον ΣΟΥΠΕΡ ΟΥΑΟΥ!!!!Θα έχει πολύ πλάκα σκέφτηκα αλλά μια που έχω χάσει το στόρι δεν έδωσα περεταίρω σημασία.

Μέχρι που βγήκα με κάτι πρώην φοιτητές για καφέ μια δευτέρα σαν όλες τα άλλες. Όλοι άρχισαν να μιλουν γιαυτη τη σειρά και ανυπομονούσαν να περάσει η ώρα και να στηθούν μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες για να την απολαύουν. Μάλιστα προσπαθούσαν να πείσουν και μένα να την δω μιας και θεωρούσαν απαράδεκτο το γεγονός ότι την αγνοώ. Ένας από αυτούς άρχισε να εξιστορεί προσπαθώντας με τα βίας να κρατηθεί από τα γέλια μια σκηνή του προηγουμένου επεισοδίου όπου μια γριά ονόματι θεοπουλα καθόταν με ένα νεαρό ονόματι Σπύρο, έβλεπαν ματς στη τηλεόραση και έπαιζαν μαζί στοίχημα . Άλλοι άρχισαν να ξεσπούν σε δυνατούς γέλωτες , άλλοι να χτυπούν συνάμα με δύναμη το τραπέζι μπροστά μου , άλλοι να τους κάθετε ο καφές στο λαιμό, να πνίγονται σε μια γουλιά, χωρίς να μπορούν να συγκρατηθούν. Αν και δε μου φάνηκε και πολύ αστείο το σκηνικό, σκέφτηκα ότι μάλλον ευθύνεται γιαυτο ο Γ.Μ που δεν ξέρει να εξιστορεί καλά σκηνικά.

Βλέποντας αυτό το πηγαίο ξέσπασμα γέλιου πειστικά να κάτσω λοιπόν να δω εκείνο το βράδυ την σειρά . Από τότε δεν χάνω επεισόδιο. Τέτοιο γέλιο δεν έχω ξαναρίξει. 2 χαριτωμένοι, μια παραλίγο γκόμενα με γλώσσα νταλικέρισας, η κυρά του χωριού και η χαζοχαρούμενη πάμπλουτη φίλη τους εξιχνιάζουν εγκλήματα και τα βάζουν με τα μεγάλα κεφάλια, αναλώνοντας το τηλεοπτικό χρόνο με προβλεπόμενες ατάκες. Μάλιστα το αλατοπίπερο της σειράς είναι μια συμπαθής γριούλα που τα έχει λίγο χαμένα και το παίζει η καρικατούρα της υπόθεσης. Μάλιστα το τηλεοπτικό φανατικό κοινό εκστασιάζεται κάθε φορά που ο ¨χαριτωμένος¨ πρωταγωνιστής και σεναριογράφος της σειράς μεταμορφώνει την συμπαθή γριούλα σε ότι βάζει ο νους σας. ΧΟ Χο ΧΟ, η θεοπουλα παίζει ντραμς, χο χο χο η θεοπουλα παίζει στοίχημα, χο χο χο η θοεπουλα παίρνει σε ροζ γραμμή τηλέφωνα, χο χο χο η θεοπουλα χαριεντίζετε με 5 νεαρούς !!!!!! Σταμάτα kabamaru δεν αντέχω θα πνιγώ από τα γέλια

Δε λέω, η σειρά έχει μια επιτυχημένη συνταγή που στηρίζετε σε κάποιες καλές πιασάρικες ατάκες και σε ένα στόρι που έχει κάποιες ανατροπές και δημιουργεί στο θεατή απορίες και ερωτηματικά για την συνέχεια εξασφαλίζοντας τηλεοπτικό κοινό και για τα επόμενα επεισόδια.

ΑΛΛΑ ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , καλή η σειρούλα , αλλά όταν μεγαλώνεις με απαραδέκτους και αυθαίρετους τα κριτήρια σου και οι προσδοκίες σου πρέπει να είναι λίγο πιο υψηλές.

13 σχόλια:

kabamaru είπε...

atsaa re kabamaru! Asxolise kai me tileoptikh kritikh twra? Poly eksupnakias de to paizeis. Ase pou exv thn entypvsei oti eisai kryfofanatikos tis seiras kai koroideueis to kosmo. Me tetoies malakies poy grafeis tha xaseis akoma kai to monadiko sou anagvnsth ton fightback!!!!

Fight Back είπε...

Να μαι! Ελα μωρε τωρα και οι απαραδεκτοι, παρωχημενη σειρα.

Στη δουλεια τριτη πρωι η πρωτη κουβεντα που ακους ειναι "ειδατε χτες το παραπεντε?"
Αμα σκεφτεις οτι περιμενουνε καθε βραδυ να στηθουν στην τηλεοραση να δουν ολα τα σιριαλ, σε σχεση με ολα τα αλλα που παιζονται, το παρα πεντε ειναι οαση.
Ρωταω για το λοστ και δεν το εχει δει κανεις..

kabamaru είπε...

koita gia tous aparadektous eimai megalos fan gia na tous dv me pio antikeimeniko mati. Apla auto pou mou arese sth sugkekrimenh seira htan h anarxia sto screenplay. ypirxe ena kapoio senario alla oi atakes kathe xarakthra htan phgaies, authormites. Kai auto den to exw ksanadei mexri shmera. mporei kai na afierwsw ena blog sto mellon giautous. Tespa. thanks panmegiste blogger pou me timises gia mia akomh fora me ena comment.(aparaithto glupsimo gia na krathsw to monadiko mou anagnvsth)

YO!Reeka's είπε...

εμένα πάλι μου άρεσαν και οι αθαίρετοι
με τον πουλικάκο να λέει ... ζανέτ μουου...

kabamaru είπε...

gelial: tous anefera tous autheretous. zanet tourloupidi xatzigiorgi kai ksero psomi!!!!

Fibi είπε...

Ας το παραδεχτούμε, έχει πολύ γέλιο αλλά αρχίζει και ξεβάφει με τον καιρό...

τώρα τελευταία κόλλησα με την "Τελευταία παράσταση" (βλ.μπλογκ)

ο Καμπαμαρού ανέκαθεν ήταν ένας απο τους αγαπημέους μου :)

Misirlou Oubliez είπε...

Στους αυθαιρετους δεν θα ξεχασω ποτε την σκηνη που περιγραφει ο Βαλαβανιδης, μεσσουσης μιας διαιτας που εχει ξεκινησει, το ονειρο που ειχε δει με μακαροναδες να τον μαστιγωνουν.

Επισης δεν θα ξεχασω ποτε το πιν του κινητου μου γιατι το εχω γραψει στον τοιχο πισω απο τον καθρεφτη του χωλ.

Gogo είπε...

De nomizw oti paei pisw to para pente se sxesi me tous aparadektous!
Einai poli pio plires!

@ Gelial
Kapela tha pethaneis! (Aythairetoi for ever, giati to exei to aima mas!)

kabamaru είπε...

fibi: kai mena mou aresei to sirial(teleutaia parastash). exei wraia atmosfaira. Euxaristv poy eimai enas apo toys agapimenoys sou.

misirlou: exw to idio oneiro me ton balabanidh, polles fores, alla panta upokiptw sto peirasmo giauto den xanw kana kilo. eksalou o kabamaru igano eggonos tou saizo kai enas igka nitza einai latrhs ths makaronadas. MAKARONADAAAAAA!!!! ( elpizv na evlepes to sxetiko paidiko otan eisoun mikrh paizotna kapaki meta thn Candy Candy)http://en.wikipedia.org/wiki/Iga_no_Kabamaru

Misirlou Oubliez είπε...

Καντι καντι δεν εβλεπα απο αποψη.
Καπαμαρουουου εβλεπα επειδη ειμαι μακαρονου. Ειμαι γνωστρια λοιπον.

Ανώνυμος είπε...

Siga to Para 5. Metrosexual komodia (mono gay kai gunaikes exei) me paidika asteiakia.
Kala ta leei o Kabamaru, o ninja boy

DrStein είπε...

Άλλη μία θετική ψήφο στους Αυθαίρετους και μια αρνητική στους Απαράδεχτους... Απαράδεχτη σειρά

kabamaru είπε...

drstein: oxi kai aparadektoi oi "aparadektoi"