Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006

Το Μανιφέστο του Kabamaru

Χτες ήταν μια μέρα ίδια με προχθές. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια είχα ένα προσωπικό debate στο άμα πρέπει να πάω στη πορεία για το πολυτεχνείο. Τελικά αποφάσισα και πάλι να την απολάυσω από τα δελτία τηλεόρασης. Εκεί έμαθα ότι τίποτα δεν άλλαξε από τις περασμένες πορείες. Παλμός, συγκίνηση, κατάθεση στεφανίων και λίγο έως πολύ ξύλο για αλατοπίπερο συνέθεταν το σκηνικό.

Η χθεσινή επέτειος είναι μέρα περισυλλογής κατά άλλα για μένα. Δε ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά κάθε 17 Νοέμβρη με πιάνουν πολιτικές ανησυχίες. Θα φταίει το κλίμα της ημέρας και το overdose από τα χιλιοπαιγμένα αφιερώματα στην TV που με φορτίζουν ψυχολογικά. Επίσης με πιάνει περισυλλογή και στα γενέθλια μου γιατί συνειδητοποιώ ότι μεγαλώνω και δεν ωριμάζω με τίποτα αλλά αυτό είναι άσχετο.

Αυτό όμως που πάντα με γοήτευε στη ζωή μου ήταν οι θεωρίες συνομωσίας. Και η χθεσινή μέρα έχει όπως κάθε χρόνο πολλές τέτοιες. Χτες άκουσα πολύ ραδιόφωνο. Όλο και κάποιος νοσταλγός του καθεστώτος ξεμύτιζε και έδινε το δικό του ρεσιτάλ. Το χιλιοειπωμένο σενάριο ότι το πολυτεχνείο είναι έργο 50 τραμπούκων προβοκατόρων που ήθελαν να ανατραπεί η δημοκρατική επανάστασης ακούστηκε και πάλι. Ότι ήταν έργο αμερικανών που ήθελαν να παραπλανήσουν τον ηγέτη Παπαδόπουλο ώστε να μην έχει τα μάτια του στραμμένα στους αδελφούς κυπρίους και έτσι οι φιλοαμερικανοί τούρκοι να κάνουν ανενόχλητοι τον Αττίλα τους, ήταν ένα καινούργιο σενάριο. Επίσης έμαθα ότι η καλή Χούντα ήταν αυτή που έφερε νερό και ηλεκτρικό στα περισσότερα χωριά, που έφτιαξε σχολειά, που έδωσε λεφτά στο κοσμάκη. Ακόμα έμαθα ότι όλοι στο πολυτεχνείο πήγαν για να βρουν γκομενάκια και να επιδοθούν σε όργια στις τουαλέτες( δεν υπήρχε τότε βίντεο-κινητό-γράφηση για αποδείξεις). Τέλος, έμαθα ότι όλα έγιναν για να παει απλα η παναθα στο τελικό το ’71. Βέβαια, κάποιος θα πει ότι όλα τα παραπάνω προκαλούν αποστροφή και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αναλήθειες μιας απειροελάχιστης ομάδας ανθρώπων. Αναλήθειες σίγουρα είναι, για το άμα είναι άποψη μιας ασήμαντης μειοψηφίας έχω μια αμφιβολία.

Δεν είναι τυχαίο ότι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 30% σήμερα θεωρούν ότι η δικτατορία δεν έκανε και τίποτα το κακό τότε. Συγγνώμη αλλά δεν ειναι ούτε 3 ούτε 5 ούτε άντε 10%, είναι 30 στους 100 έλληνες. Δε πιστεύω ότι εν έτη 2000 ύστερα από 30 χρόνια αυτό το ποσοστό είναι μια απλή συσπείρωση των νοσταλγών του καθεστώτος. Αυτών που μάσησαν στη προπαγάνδα, που επωφελήθηκαν από την κατάσταση τότε, που έχουν ως ευαγγέλιο το τρίπτυχο πατρίς θρησκεία ορθοδοξία.

Πιστεύω ότι η κοινή συνιστώσα όλων αυτών συνοψίζετε στη φράση ενός τυπα γύρω στα 25 που δεν είχε καν γεννηθεί τότε αλλά σίγουρα έχει μπολιαστεί από την άγνοια των μεγαλυτέρων του. Βγήκε λοιπόν ο καλός σου σε μια ραδιοφωνική εκπομπή χτες και είπε ότι σήμερα ζούμε χειρότερα από τότε και στον Έλληνα για να στρώσει του χρειάζεται μια χούντα κάθε 10 χρόνια. Ντροπή ο καραγκιόζης σκέφτηκα, κοιτά να δεις που παιδιά στην ηλικία μου έχουν αυτές τις απόψεις, αίσχος σιγοψιθύρισα στον εαυτο μου. Τώρα που το σκέπτομαι όμως κάπου έχει και το δίκιο του ο φίλτατος ακροατής.

Μια πρόχειρη ματιά στα πρώτα ονόματα της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου και διαβάζω ενδεικτικά τα ονόματα του Κ. Λαλιώτη, του Μ. Ανδρουλάκη, του Ν. Χριστοδουλάκη, του Σταύρου Λυγερού, του Χρύσανθου Λαζαρίδη. Πλάκα έχει ε!!!. Όλοι αυτοί με τον ένα η΄τον άλλο τρόπο καπηλευτήκαν το πολυτεχνείο για θέσεις της εξουσίας του σήμερα. Η Μαρία Δαμανάκη, η μάχιμη αριστερίζουσα εκφωνήτρια του σταθμού των φοιτητών, πέρασε από το ΚΚΕ και την προεδρία του ΣΥΝ στο ΠΑΣΟΚ. Ε ρε αλλαγές για μια θεσούλα στα κέντρα αποφάσεων. Ο Νίκος Μπιστης που εμψύχωνε τους φοιτητές απέναντι στην θέα των τανκ, είναι στην συντονιστική επιτροπή σου πασόκ και ωρύετε σε εκπομπή του Μάκη ότι το κόμμα του ποτέ δεν έκλεψε τον ελληνικό λαό ενώ είναι πασιφανές ότι τα χαρτιά που παρουσίασε ο δημοσιογραφίσκος τον διαψεύδουν πανηγυρικά. Τότε ήταν η λογοκρισία, τώρα η υποκλοπή στα τηλέφωνα. Τότε βαραγε στο ψαχνό η αστυνομία και κατασκεύαζε κατηγορίες. Μήπως σήμερα κάνει κάτι διαφορετικό? Τότε ο κόσμος έτρωγε προπαγάνδα κι ήταν μέσα στην άγνοια και την αφασία. Τώρα νομίζω ότι είναι χειρότερα. Αργοπεθαίνει μπροστά από την τηλεόραση του Μικρούτσικου και του αρναουτογλου. Ο σημερινός νέος μπαίνει στο φοιτητικό κίνημα για να πάρει παλιά θέματα και να διευκολύνει τις σπουδές του, να πάει σε πάρτι που τραγουδά η κοκκινου , να τα έχει καλά με καθηγητές και να προπονηθεί για να γλύφει κατουρημένες ποδιές στο μέλλον. Το 60% των μαθητών λυκείου θέλουν να γίνουν μπάτσοι και στρατιωτικοί, εκεί βλέπουν μέλλον και σιγουριά. Εξουσίασε για να μην σε εξουσιάσουν. Πάμε, όλοι μαζί να πιάσουμε την καλή. Εμπρός νέε μου!!! Τότε η βία ήταν παντού στους δρόμους, στις φυλακές, τώρα πάλι στους δρόμους και στα γήπεδα. Τότε τουλάχιστον το πανεπιστημιακό άσυλο ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή θέμα αδιαπραγμάτευτο, τώρα θέλουν να καταργήσουν και αυτό, οι ίδιοι που το υπερασπίστηκαν κάποτε. Τότε έμαθα ότι δικαιώματα έχουν μόνο όσοι υμνούν το καθεστώς, τώρα μαθαίνω ότι δεν έχει δικαίωμα να τιμήσει το πολυτεχνείο όποιος ανήκει στην ΔΑΠ. Γιατί είναι όργανο της δεξιάς και είναι η πράξη του τουλάχιστον προσβλητική γι άυτο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ξύλο έτσι για εκδικητικότητα. Οι επαναστάσεις, οι μαζικές, οι απαντήσεις στα όπλα με γαρύφαλλα είναι παρωχημένες, είναι gay, βουρ στο ψαχνό τώρα, οδόντι αντί οδόντι. Βία στην Εξουσία. Εξουσιαστής στη θέση του εξουσιαστή.


Τον Απρίλιο του 1969 κυκλοφόρησαν οι "Αχτίδες από τον ήλιο της 21ης Απριλίου" του Θεοδοσίου Σπ. Στραγαλινού, δημοδιδασκάλου.. Η έκδοση έγινε μετά από εγκριτική διαταγή του Υπουργείου Προεδρίας (24664/Φ208/1969). Το πόνημα "αφιερούται εις τους πρωτεργάτας της μεγαλουργού Εθνικής Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967 εξοχωτάτους κ.κ. Πρόεδρον της Κυβερνήσεως και Υπουργόν Παιδείας Γ.Παπαδόπουλον και Α' Αντιπρόεδρον και Υπουργόν Εσωτερικών Στυλιανόν Παττακόν. Ήταν μέρος της προπαγάνδας του καθεστώτος. Μικρό δείγμα: "Στα μέσα της ανοίξεως / στη τόση ωραιότη / ανέτειλε περήφανη / τ' απρίλη εικοστή πρώτη. / Και γελαστός ο ήλιος / με ξέχωρη λαμπράδα / απ' άκρη σ' άκρη φώτισε / τη δόλια την Ελλάδα. / Τα στρατευμένα της παιδιά / τα τίμια βλαστάρια / με αρχηγούς παρήφανους / αληθινά καμάρια, / βάλαν το στήθος τους μπροστά / αγνοί συνταγματάρχες / και εφωνάξαν μ' αντρειά / στην πάντα οι κομματάρχες / και τα ρουσφέτια κι οι ψευτιές / η κατηφόρα φθάνει / καθίσετε στην άκρη σας / όλοι οι λαοπλάνοι".

ΡΕ ΠΑΙΔΕΙΑ κοίτα που από μικρό, τρελό και ΚΑΚΟ μαθαίνεις την αλήθεια. Αυτό το «και εφωνάξαν μ' αντρειά / στην πάντα οι κομματάρχες / και τα ρουσφέτια κι οι ψευτιές / η κατηφόρα φθάνει / καθίσετε στην άκρη σας / όλοι οι λαοπλάνοι» το βλεπω ακρως επίκαιρο!!!!

Για να μην παρεξηγηθώ η σημερινή κατάσταση δεν αναιρεί την τότε. Αλλά δεν θα διαφωνήσω με το τυπα που θέλει χούντα. ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ. Το πολυτεχνείο είναι το μεγαλύτερο γεγονός της νεώτερης ιστορίας και είναι σύμβολο αντίδρασης, ελευθερίας , αγώνα, λαϊκής ανάτασης και αντίστασης. ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

9 σχόλια:

kabamaru είπε...

ποπο, τι εγραψα παλι ο πουστης!!!!!!!!!!!!!

Fight Back είπε...

Χειμαρρος!! Το μανιφέστο το εκτύπωσα και θα το ανασύρω απο το σεντούκι μου σε 20 χρόνια, οπότε και ή θα σε λατρέψω σα θεό ή θα στο τρίψω στα μούτρα και θα σου πω κοιτα τι έγραψες ρε kabamaru.

kabamaru είπε...

Fight back idomen se 20 xronia!!!!

Misirlou Oubliez είπε...

Πολυτεχνειο σαν πρωτο πτυχιο ή μας κανει και μεταπτυχιακος τιτλος?

Εγω εχω τελειωσει πολυτεχνικη σχολη επαρχιας, ειμαι κομπλε?

kabamaru είπε...

misirlou an sou pw oti to sxolio einai astoxo me to periexomeno tou post kindyneuw na me kathgoriseis oti exw elipsi humor kai einai kompleksikos. giauto nai loipon pisteuv oti me thn polutexnikh sxolh eisai komple xo xo xo!!!!

Ανώνυμος είπε...

Hey, listen. You' ve done such a great job with the manifesto thing. Although I was a little bit disappointed by your decision not to demonstrate, your thorough analisis of today's greek society along with the excellent comparison between "then" and "now" compensated for the final result. Keep thinking and writing!

Ανώνυμος είπε...

H logiki: den paw stin poreia giati "tha ta spasoune pali kapoioi alites" h oti allo theleis na peis (telika se dikaiwse i epilogi sou?) mou fainetai mikroastiki, apopsrosanatolistiki kai na kataligei stin idiwteusi kai stin asfaleia tou kanape. Oti kalutero dld gia tin ekastote eksousia: "nukokoiraioi" pou ta dexontai ola (osa den aforoun tous idious proswpika)amasita!
De nomizw oti bazeis ton eauto sou se auti tin katigoria, opws fainetai kai apo auta pou les meta.
Na ksereis oti kai an pas se kammia poreia (estw gia tin empeiria re paidi mou) de tha patheis tpt. Epitafios, de lew, alla toulaxiston blepeis kapoia pragmata monos sou anti na diamorfwneis apopsi apo oti sou poulane ta mesa mazikis eksimerwsis.

O Myagi mazi sou ninja boy!

kabamaru είπε...

mithrandir:isws na exeis dikio. H prwth paragrafos se auto to post htan ligo astoxh kai afhnei parerminies.De paw stis poreies oxi giati tha ta spasoun oi alites alla giati foraw th maska enos mikroastikou tempelh.epeidh omws grafontas anakaluptw oti vathia mesa mou uparxei kati pou paramenei ksupnio kai de trwei kamia fola pou tou poulane diathrw thn elpida oti kapoia stigmh tha apovalw auth thn maska.Elpizw stis 17/11/07 na sikothw apo to kanape mou

ps: o myaki einai gay. exw didaxtei apo ton pappou mou to saizo pou eixe megalitero repertorio kai den periorizotan se kinhseis me pelargous kai alla poulerika

anonymous: I doesnt speak good egland! thank you however and i ll demonstrate next time, i promiss, if you know what i mean . anyway thanks for your comment!!! ;)

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει το ερωτονομικον
που απαγορευθηκε στη ελλαδα λογω
των gay,lesbian and straight σεξουαλικων σκηνων που περιγραφει