Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2006

Μα τι γίνεται με αυτό το λοστ?

Μα τι γίνεται με αυτό το λοστ? Θυμάμαι πέρσι το συγκάτοικο μου να κατεβάζει μανιωδώς στον υπολογιστή του επεισόδια και να τα καταβροχθίζει κάθε βράδυ το ένα μετά το άλλο. Στην αρχή δεν παραδεχόταν τι κόλλημα είχε φάει με αυτό το πράγμα.

Ερχόταν το βραδύ, έλα ρε Γ. να πάμε για καμιά μπύρα, τον παρότρυνα. Όχι καμπαμαρου βαριέμαι, θα αράξω να δω κάνα επεισόδιο λοστ και μετά θα την πέσω μου απαντούσε. Δεν έδινα σημασία στην αρχή. Μετά όμως αυτό επαναλαμβάνονταν σχεδόν καθημερινά. Κλεισμένος μέσα στο δωμάτιο ο Γ. ναυαγός και αυτός στο χαμένο νησί κατανάλωνε κάθε στιγμή, κάθε χαρακτήρα, κάθε ανατροπή της αμερικανικής υπερπαραγωγής με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Τον παρατηρούσα κάθε φορά να παρακολουθεί αποσβολωμένος την πλοκή του σίριαλ και διέκρινα μια ιδιαίτερη εκφραστικότητα στο σώμα του, στο βλέμμα του σαν να ένιωθε με όλο του το είναι ό,τι και αν συνέβαινε σε αυτό το, πώς να το χαρακτηρίσω τώρα, φανταστικό κοινωνικό δράμα. Μια φορά θυμάμαι να έχει κολλήσει μπροστά στο λαπτοπι του σχεδόν ένα 14 ώρα ολοκληρώνοντας σχεδόν μίση season. Άρχιζα να ανησυχώ. Όποτε κουράζονταν να βλέπει , όταν δηλαδή τα μάτια του είχαν κοκκινίσει μετά από τόση έκθεση στον υπολογιστή και δεν άντεχε άλλο, ερχόταν μέσα στο δωμάτιο μου εκστασιασμένος και συνάμα άδειος και κουρασμένος λες και είχε υποστεί πολλαπλούς οργασμούς πριν λίγα λεπτά, να μου διηγηθεί τι καινούργια πλοκή είχε πάρει το σήριαλ. Ποπό μλκ εμφανιστήκαν και άλλοι στο νησί και έγινε αυτό και μετά το άλλο και μετά ήρθε η άνοιξη και μαζί της οι εξωγήινοι, και … και.. μονολογούσε με ένταση.

Προσπαθούσα να τον συνετίσω αλλά μάταια. Η κατάσταση του χειροτέρευε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Όλη του η ζωή περιστρεφόταν γύρω από το λοστ. Μάλιστα είχε κολλήσει και το μικρόβιο σε πολλούς άλλους και περιττό να σας πω ότι σε όλες τις συνεστιάσεις μας η συζήτηση αναλώνονταν στη ζωή των αγνοουμένων.

Ποτέ δεν παρακολούθησα το σήριαλ αυτό. Θυμάμαι κάποτε το έπαιζε το φιλμνετ, είχα δει κάνα δυο τρία επεισόδια αλλά δε με άγγιξε. Βλέποντας και το φίλο μου σε αυτή την εθιστική κατάσταση, κράτησα τον εαυτό μου μακριά από αυτή τη λαίλαπα.

Κάποια μέρα όμως, έγινε το αναπάντεχο . Είδα τον Γ. να παίρνει θέση για να δει άλλη μια σεζόν. Άνοιξε το πισι και αδημονούσε να φορτώσει το σύστημα να ανοίξει το αρχείο και να απολαύσει το επεισόδιο. Πάντα ακολουθούσε ευλαβικά και τελετουργικά τις ίδιες συνήθειες καθώς έβλεπε το λοστ. Έφτιαχνε ένα καφέ, ενίοτε σε πιο προχωρημένες ώρες άνοιγε ένα μπουκάλι μπύρα, έστριβε ένα τσιγάρο , έβαζε το λαπτοπι στο κρεβάτι, άναβε το τσιγάρο, έπινε μια γουλιά από το ρούφηγμα και ξάπλωνε αναπαυτικά για να ταξιδεύσει στο κόσμο του λοστ. Εκείνη τη μέρα όμως, δεν είχαν περάσει ούτε πάνω από 30 λεπτά και με μια απότομη κίνηση έκλεισε το πισι. Σηκώθηκε νωχελικά, είχε μια περίεργη έκφραση θύμου και σιχαμάρας ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του. Πάμε για κάνα ποτάκι ρε καμπαμαρου σαν να ήθελε να πνίξει το πόνο του. Έτσι ξαφνικά το λοστ τον πρόδωσε. Δεν ξαναείδε ούτε ασχολήθηκε με το σήριαλ. Ύστερα από μέρες τον ρώτησα τι έγινε και σταμάτησε να το βλέπει. Δεν μου έδωσε σαφή απάντηση. Υπέθεσα ότι κάπου έγινε αρκετά αμερικανιά η σειρά και η πλοκή της άρχιζε να κουράζει. Ήταν μια συνήθεια που φυσιολογικά ξεφούσκωσε αναρωτήθηκα. Βεβαία ποτέ δε θα ξεχάσω την χαρά μικρού παιδιού που έπαιρνε στη θέαση κάθε επεισοδίου, όσο αυτή κράτησε.

Σίγουρα έχει κάτι ιδιαίτερο αυτή η σειρά. Τέτοιο εθισμό δεν έχω ξαναδεί σε άνθρωπο και σίγουρα ο φίλος δεν είναι και η μοναδική περίπτωση. Τις προάλλες ο καρπετοπουλος στο ραδιόφωνο προσκαλούσε, σχεδόν ικετεύοντας το κοινό να βγει στο τηλέφωνο της εκπομπής και να του πει τι έγινε στο προηγούμενο επεισόδιο γιατί το είχε χάσει. Οι απανταχού λοσταδες ανταποκρίθηκαν σχεδόν με ένα αίσθημα αλληλεγγύης στο απεγνωσμένο σύντροφο τους και τα τηλεφώνα της εκπομπής έσπασαν. Τώρα βλέπω ότι και ο fight είναι ένας λοστακιας φανατικός. Η λοστακιαση εξαπλώνετε επικίνδυνα, απλώνετε σε όλη τη βλογκοσφαιρα.

Λέτε να αναθεωρήσω και να κάτσω να δω κάνα επεισόδιο να δω τι στο καλό κρύβετε σε αυτή τη σειρά που την κάνει τόσο εθιστική ?

9 σχόλια:

Fight Back είπε...

Επιβαλλεται αγαπητε τις Δευτερες μετα το Παρα Πεντε να βλεπεις κι ενα επεισοδιο lost για να εισαι μεσα σε ολα. Οποτε και ατακες θεοπουλας εχεις, και μυστηριο μεσα σε μολις ενα βραδακι.
Αν ξεκινησεις παντως, φροντισε να ξεκινησεις την τριτη σεζον καπου στο φεβρουαριο που θα βγουν τα νεα επεισοδια. Αν τα εχεις δει ολα νωριτερα, θα εχεις προβλημα.

Bitch Girl είπε...

τι έπαθε ο φίλος σας; σαν επεισόδιο του lost μοιάζει η φάση, μας λέτε κάτι κ μετά μας αφήνετε με περισσότερα ερωτηματικά... χμ ίσως ξέρω τι τον ξενέρωσε...:)

kabamaru είπε...

fight back --> to oloklhrvmeno paketo thletheasis pou prosferete akougete ,agaphte, pragmatika elkustiko

Bitch girl--> ti uponoeite???? pantws gia to ti tou sunevei de mporw na milhsw me sigouria.

Ανώνυμος είπε...

You are totally lost.
Το να γνωρίζεις ποιες είναι οι συντεταγμένες σου είναι ένα θέμα (και μάλιστα σημαντικό).
Το να τις γνωρίζουν οι άλλοι όμως, μπορεί να σημαίνει ότι δεν πηγαίνεις πουθενά.
Οπότε μπορεί να είσαι lost, παρότι όλοι ξέρουν πού βρίσκεσαι.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι προφανές ότι δεν σου λείπει ο κ ό σ μ ο ς.
Το μόνο που μένει να ελπίσει κανείς είναι να λείπεις τουλάχιστον εσύ σε κάποιον, ώστε ο στίχος "Oh, I totally miss you" εκείνου του ωραία μελωδικού τραγουδιού να μη μένει απλώς μια αναπάντητη ιδέα συναισθήματος.

Misirlou Oubliez είπε...

Θα προσπαθησω να ειμαι σαφης,

(Σειρηνες, ουι ουι ουι, της πουτανας, κατι περιπολικα φρεναρουν πετωντας κωλο, ενα ζεπελιν στον ουρανο, κοσμος τρεχει πανικοβλητος και καλα κανει)

Η φωνη απο τα μεγαφωνα λεει:

ΚΑΜΠΑΜΑΡΟΥ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΑΚΟΥΣ,
Μην το αρχισεις,
επαναλαμβανω,
ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΙΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΗΣΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

To lost periexei kokaini giauto einai toso ethistiko.
Kata ta alla sumfwnw me to paralirima tis trupias barkas

kabamaru είπε...

trupia varka--> kala mou fainete ta les!!!! an kai pali eimai ligo lost me auta pou les. sto teleutaio kommati tou sxoliou sas sumfvnv.

misirlou--> toso xalia e???

mithrandir--> to lost mou fainete pio sklhro narkwtiko apo thn kokainh.

Ανώνυμος είπε...

egw xserw ti synebei sto sygkatoiko sou...
to idio me mena....
ta eide ola mazi...kai ta new ths triths saizon...kai ayta ta ka8armata twra ekanan dialeima... mono o kapoutzidhs 8a kanei malakies? oxiiiiiiiii exoume kai tis ameriakanes....to epomeno epeisodio bgainei 7,2,2007. ws tote lew na ton xortaseis ton roomate giati meta pou ton eidate pali....eytyxws 8a einai once a week!
pantws einai apisteyth seira kai aporw poso tetraperatos na einai aytos pou to skefthke........

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΙΣΤΑ.. ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΣ.. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ LOST.. MMM.. ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΔΕ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ! ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ, ΚΑΝΩ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΜΟΥ.. Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΣΕΙΡΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙ.. Ε ΑΥΤΟ 8Α ΕΠΑΘΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ..