Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2007

Στην υγεία μας!

(Πω ρε πούστη μου πάλι σεντόνι είναι το πόστ του καμπαμαρού)

Μπαίνω καθυστερημένος στο στούντιο-κουτούκι. Ο Ήχος από το μπουζουκάκι ακούγεται γλυκός. Γύρω από το μακρύ τραπέζι με τα γεμάτα κρασοπότηρα κάθονται οι μερακλήδες. Μερικούς θα τους αναγνωρίσω με μια φευγαλέα ματιά που ανιχνεύει το χώρο. Εκεί ανάμεσα σε γνωστούς και άγνωστους διακρίνω τον Τάσο, τον Χρήστο , τον Κυρ Γιάννη , την Κυρία Άννα την πρόεδρο, και άλλους που κάπου έχω δει αλλά δε θυμάμαι το όνομα τους. Άλλοι από αυτούς θαμώνες του κουτουκιού και βετεράνοι τέτοιων εκδηλώσεων και άλλοι νεούδια σαν εμένα. Μαζί μας και ο Σπύρος ο οργανωτής του γλεντιού. Η μικρή Δημητρούλα Δουμένη (γνωστή και ως Λένη) με καλεί να καθίσω κοντά της. Υιοθετώ εκείνο το παιδιάστικο φτιαχτό ύφος που πάντα βγάζω από το συμπεριφορικό μου ρεπερτόριο όταν πρέπει να χαιρετίσω ανήλικα παιδόπουλα. Κουνώ σαν ηλίθιος το κεφάλι μου και γλυκαίνω το ύφος και το τόνο της φωνής μου ενώ παράλληλα χαϊδεύω στοργικά και πατρικά χωρίς καμιά υπόνοια παιδοφιλίας το μικρό κεφαλάκι της Δημητρούλας .Εκείνη μου τραβά το χέρι απότομα και με καλωσορίζει με το μεγαλύστικο εκείνο ύφος που της είχαν διδάξει καλά. Την χαιρετώ αιφνιδιασμένος αλήθεια με το ίδιο καθωσπρεπίστικο τρόπο που χαιρετώ έναν ενήλικα που δε γνωρίζω, παραδεχόμενος την ίδια στιγμή ότι τα παιδιά τη σήμερον ημέρα ωριμάζουν γρήγορα. Λάθος τα ωριμάζουν γρήγορα.

Εκ δεξιών μου ο Κύριος Γιάννης και η κυρία Άννα με αγνοούν επιδεκτικά. Μάλλον ο Ξαρχάκος με το «Στέκι του Θωμά» που ακούγεται από το πάλκο τους έχει συνεπάρει. Και γώ για μια στιγμή φαντασιώνομαι τη Μαρίκα με το ντέφι, από το ρεμπέτικο , να γελάει και να μου γνέφει. Το κέφι φαίνεται να εχει ανάψει γρήγορα. Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί οι ηθοποιοί με τα μάτια γλαρωμένα και βαριά διασκεδάζουν πραγματικά ή η μέθη τους είναι προσποιητή, αποτέλεσμα της αναμφισβήτητης(και καλά) υποκριτική τους ικανότητα. Βλέπω στη πίστα τον Τάσο, σε “τσακίρ κέφι” να γυρίζει σαν σβούρα τινάζοντας τα χέρια εδώ και κει κάνοντας κάτι φιγούρες που θυμίζουν ζεμπέκικο. Κλαίω από τα γέλια αρχικά νοερά και αργότερα γοερά και ο «Κάπελας» πιο δίπλα θα μου κάνει επίπληξη υπενθυμίζοντας μου ότι στο ζεμπέκικο δεν έχει σημασία η χορευτική δεινότητα αλλά η ψυχή που καταθέτει ο χορευτής. Δε διαφωνώ …Έτσι κι αλλιώς δε γελάω με τον άγαρμπο χορό του Τάσου αλλά με τη μοίρα μου που με έλαχε να περάσω το σαββατόβραδο μου σε αυτό το θέατρο του παραλόγου το οποίο θα ζήλευε και ο ίδιος ο Μπέκετ. Μόνη μου ελπίδα να αφεθώ στη δύναμη του αλκοόλ προσμένοντας σε λίγο δόση κεφιού. Κατεβάζω με επαναλαμβανόμενες κινήσεις πέντε ποτήρια κρασί περιμένοντας τα πρώτα αποτελέσματα. Μάταια εκείνο το κρασί δε βοηθά καθόλου, χαμηλής ποιότητας και νερωμένο.

Κανείς δε μου δίνει σημασία. Ούτε καν και η μικρή Δημητρούλα που παίζει κρυφά με τις κούκλες της κάτω από το τραπέζι θυμίζοντας για λίγο παιδί. Ξεφυσώ και βυθίζομαι στη καρέκλα χτίζοντας ένα ηλίθιο χαμόγελο απόγνωσης. Γρήγορα θα αιχμαλωτίσει το βλέμμα μου εκείνο το αποκαλυπτικό ντεκολτέ του μελανουριού που κάθεται στην άκρη του τραπεζιού και δείχνει εξίσου βαρεμένο. Με φαντάζομαι να συρρικνώνομαι σε ένα μικρό ανθρωπάκι και να βουτάω στα στήθη της. Να κάνω τσουλήθρα στις τιράντες του στηθόδεσμου της και να παίρνω γερές τζούρες από το άρωμα της. Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ θα διακόψει απότομα ο τραγουδιστής στη σκηνή που τραγούδα εκείνο το γνωστό άσμα που εξιστορεί τη ζωή ενός άμοιρου που κατάντησε να κοιμάται στα σανίδια δεχόμενος τα τερτίπια μιας μπαμπέσας πιτσιρίκας. Η μοιραία γυναίκα φωνάζει μέσα της και την καλεί να χορέψει . Σηκώνεται και με λάγνες κινήσεις συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω της, δυστυχώς όμως απομακρύνοντας παράλληλα και από το οπτικό μου πεδίο το πλούσιο μπούστο της.

Νιώθω μόνος. Εκείνη η βοή που στροβιλίζεται στα αυτιά μου αποτέλεσμα ενός συνόλου δυσανάλογα εναρμονισμένων ήχων από χειροκροτήματα σφυρίγματα και φαλτσοσιγονταρίσματα με ζαλίζει και ταυτόχρονα μου προκαλεί αφόρητη δυσφορία. Συνεχίζω να πίνω. Τελικά στο δέκατο ποτήρι καταφέρνω να πνίξω τη μιζέρια μου . Θα με βοηθήσει και η απίστευτη εισαγωγή του Βαμβακάρη στα «Ματόκλαδα σου λάμπουν» που ήδη οι νότες του ξεπηδούν από το μπουζούκι. Το ματζόρε σε συνδυασμό με εκείνη τη ζεστή στο στέρνο μου από το κρασί θα με κάνει να ανασκουμπωθώ και να χαλαρώσω την γραβάτα μου.

ο Καμπαμαρου

Αφήνομαι στο τραγούδι. Κοιτάζω την πίστα με εκείνο το βλέμμα του μονομάχου πριν ξεχυθεί στην αρένα. Ο δείκτης της ευδαιμονίας μου φτάνει στο κόκκινο όταν μπαίνουν οι στίχοι «τα ματόκλαδα σου γέρνεις και τα λογικά μου παίρνεις». Θεέ μου βρίσκομαι σε έκρηξη κεφιού και πρέπει να την εξωτερικεύσω. Σηκώνομαι από την καρέκλα μου και αν θυμάμαι καλά της δίνω και μια ξανάστροφη να πέσει και να κάνει θόρυβο. Ένα μακρόσυρτο όπαααα φεύγει απο το στόμα μου. Πετάγομαι με ένα σάλτο μακρύ στη πίστα και αρχίζω να χορεύω κλωτσώντας τα γαρύφαλλα που βρίσκονται σκορπισμένα στο έδαφος. Νιώθω να αιωρούμαι, απολαμβάνω το χορό με όλες τις αισθήσεις μου. Στροβιλίζομαι και ηδονικά ξεδιπλώνω τις πιο άρτιες μου φιγούρες. Το πλήθος ηλεκτρίζεται από το πάθος που καταθέτω στη σκηνή, αρχίζει να εκστασιάζεται και να παραλύει. Η Άννα, ο Τάσος , ο Γιάννης όλοι γύρω μου, ακόμα και η Δημητρούλα χειροκροτούν στο ρυθμό του τραγουδιού. Ο Σπύρος γελάει δυνατά και σπάει μια σειρά από πιάτα για χάρη μου. Το μελανούρι μου κάνει πονηρά νοήματα. Γυρνάω γύρω από τον εαυτό μου γρήγορα όλο και πιο γρήγορα. Δίνω την καλύτερη μου παράσταση. Στο fade out του τραγουδιού και ενώ ζαλισμένος και μεθυσμένος έχω αγγίξει τα όρια της πλήρης έκστασης αφήνομαι στα χέρια τους. Με πιάνουν από όλα τα σημεία του σώματος μου και με μια εκδήλωση ύψιστης λατρείας με σηκώνουν ψηλά και με πετούν στον αέρα. Ύστερα προσγειώνομαι στα απλωμένα χέρια τους και πάλι από την αρχή… όλο και πιο ψηλά και εγώ γελώ δυνατά, όλο και πιο ψηλά τόσο ψηλά που τελικά βγαίνω έξω από την οθόνη της τηλεόρασης, τα ραδιοκύματα της οποίας με ξεβράζουν στο σαλόνι μου.

Ευτυχώς η προσγείωση στο καναπέ είναι ομαλή και δε τραυματίζομαι αλλά αρκετά δυνατή για να με επαναφέρει στη πραγματικότητα. Είμαι μόνος παρέα με τη τηλεόραση στο σπίτι, Σάββατο βράδυ, αφημένος σε μια εικονική διασκέδαση. Αυτοχαστουκίζομαι για να με συνεφέρω και χασκογελώ πίσω από την πλάτη μου εμπαίζοντας την κατάντια και τη μιζέρια μου.Ουφ!

Λέω να πάρω κάνα φίλο να πάω έξω για ποτό.


P.S Για να κλικαρουμε ολοι εδω γιατι κατι καινουργιο παιζεται.

34 σχόλια:

kabamaru είπε...

Το ποστ ειναι φανταστικο. Απλα προσπαθησα να με βαλω στη θεση του θεατη τετοιων εκπομπων σαν εκεινη του σπυρου παπαδοπουλου στη νετ. Αποε να αποσπασμα που ειδα στο youtube( το εχω και σε λινκ στο κειμενο στη λεξη κουτουκι στη πρωτη γραμμη) εχτισα στο μυαλο μου τις εικονες που περιγραφω. Δεν εχω τιποτα με τις εν λογω εκπομπες αλλα με αυτους που τις βλεπουν. Οκ ας δεχτω οτι απο καποια ηλίκια και μετα δε γουσταρεις να βγαινεις εξω με το ιδιο προσωπο που εχεις διπλα σου εδω και 40 χρονια οκ υπαρχει και το οικονομικο ε βαλε ενα ποτακι ανοιξε το ραδιο και ριξε και το ζεμπεκακι να γουσταρεις. Τι καταλαβαινεις να κοιτας την προσποιητη διασκεδαση των αλλων?
Τωρα για νεοτερους απλα απαραδεκτο και κριμα ....Προσωπικη αποψη καταθετω...

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι εκπομπές είναι το λιγότερο γελοίες. Αυτοί από το σπίτι προσπαθούν να διασκεδάσουν κοιτώντας τους άλλους από τη τηλεόραση που κάνουν ότι διασκεδάζουν. Μίζερο μου κάνει και πέρα για πέρα ψεύτικο.

DrStein είπε...

Ελπίζω σε λίγα χρόνια να βγάλουν την διασκέδαση σε χάπι, για να μην κουράζω και τα ματάκια μου.

Downhill.... είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΕ!!

(Πρώτο επιφώνημα θαυμασμού βγαίνει απο τα χείλη του Καμπαμαρού!)

"ΜΑ ΚΑΛΑ!! ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ!!!"

Ναι αγαπητέ καμπαμαρού...δεν χάνω ποτέ το πόστ ενός φίλου...και δή ενός νίντζα φίλου!!

(Δεύτερο επιφώνημα θαυμασμού απο τον Καμπαμαρού)

"ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΜΕΝΤ??"

Ναι αγαπητέ καμπαμαρού γιατί για την αληθινή διασκέδαση γίνομαι κομμάτια (βοηθάει μερικές φορές και ένα φιλαράκι ονόματι Jack Daniels) και τα προλαβαίνω όλα!!

ΠΕΣ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!! ΠΕΣ ΤΑ!!

Πρόσφατα είχα καυγά με όχι ιδιαίτερα ηλικιωμένο κύριο για τις βλακείες που κάθεται και παρακολουθεί και που τα βάζει και τέρμα κάθε Σαββατόβραδό!! ΕΛΕΟΣ!! Πάρε το γκομενάκι σου να βγείτε έξω να "τα σπάσετε" να ανανεωθείτε κιόλας...και άν δεν μπορείτε να τα "στπάσετε" έξω διαβάστε πάπαραϊζ!!

Όχι μου έλεγε φανερά εκνευρισμένος!! Είναι διασκέδαση τί διαφορά έχει απο ένα μαγαζί!!

Μα καλά! Τί διαφορά έχει η κονσέρβα?? Τί διαφορά έχει ένας λοβοτομημένος θεατής που παρακολουθεί καμία 20αριά χαζοψευταράδες που μαζεύονται και κάνουν πως διασκεδάζουν?? Και εσύ κάθεσαι να κοιτάς ζώντας απο την χαρά των άλλων! Δεν είσαι παππούς 100 χρονών...δόξα τον θεό ούτε αναπηρίες έχεις!...Σε αυτές τις κατηγορίες πολιτών έπρεπε να απευθύνονται τέτοιες εκπομπές! Σε ανθρώπους που έχουν ξεχάσει τί σημαίνει διασκέδαση όχι απο επιλογή αλλά λόγω λόγω σωματικής ανικανότητας...Ανθρώπους που επιζητούν να θυμηθούν πώς ήταν να αισθάνεσαι ζωντανός! Οι υπόλοιποι είναι άξιοι της μοιρας τους...και η μοιρα δεν μας δίνεται έτοιμη κονσερβοποιημένη...αποστειρωμενη χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης...Την μοιρα μας την φτιάχνουμε...αντί λοιπον να καθόμαστε μπροστά στο χαζοκούτι να κλαίμε "Αδικη ζωή μας πέταξες στου δρόμου την άκρη" ας αδράξουμε την μέρα και ας ορίσουμε την μοιρα μας...Και ανάμεσα σε άλλα να θυμηθούμε οτι ο άνθρωπος που επιλέξαμε να έχουμε μαζί μας ήταν πάντα η βαθιά, πραγματική μας επιθυμία...και όχι σύμπτωμα μίας τυχαία προσδιορισμένης μοίρας....

Downhill.... είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Downhill.... είπε...

ΚΑΜΠΑΜΑΡΟΥ said...

(κάτι ακαταλαβίστικα κινέζικα ακολουθούμενα απο σπασμένα Αγγλικά)

WhoW!! Masta Downhill!! You ARE wise indeed!! I salute you with a ninja fist! Let's have a friendly fight!!

KAPOW!!
KABLAM
POW!!
AAARGH!!
Ninja Punch!
Ninja KICK!!
IN YOUR FACE!
TAKE THAT
KABLAM!!
TRIPLE KOMBO +500

Downhill lingers... FINISH HIM!

KABAMARU SHOUTS- "DEATH AND HONOR TO DOWNHIIIIILL!!!"

And now for something Completely different...

A fight about a back

A fight back.....

Downhill.... είπε...

επίσης δεν είπα οτι η προσέγγισή σου ήταν άψογη!

there...now i said it...

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

Η εκπομπή του Παπαδόπουλου μου αρέσει. Όχι ότι θα κάτσω μέσα για να τη δω, αλλά αν είμαι μέσα, θα της αφιερώσω συνήθως λίγο χρόνο.
Βέβαια, τα άτομα που βλέπουν σεμίνα και σπύρο και το πάρτυ της ζωής τους χωρίς διακρίσεις είναι όντως λίγο pathetic.
Βέβαια και τα άτομα που αδιακρίτως κατηγορούν και τις 3 εκπομπές, νομίζω ότι σφάλλουν. Ο παπαδόπουλος καταρχήν την ιδρώνει τη φανέλλα, δεν έχει τον κόμπο της γραβάτας ως το λαιμό, ούτε κάθεται σαν ρωμαίος αξιωματούχος μακριά από το γλέντι συμμετέχοντας με ένα κομπλεξικό χαμόγελο. Επίσης, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα θέμα, πχ λαϊκό τραγούδι, δημοτικό, νησιώτικο, έναν συνθέτη. Αλλά δεν είναι πάντα προσωπαγές το θέμα, όπως στης σεμίνας (η οποία έχει ενίοτε σμίξει στις εκπομπές της άσχετα είδη τραγουδιών). Επίσης ο "γαύρος" εκτίθεται, χορεύει, τραγουδάει, φαλτσάρει, νομίζει πως είναι κάποιος όταν χορεύει (όπως άλλωστε όλοι όταν το παίζουν ζεϊμπέκηδες). Δηλαδή δεν σου παρουσιάζει απλώς άλλως να διασκεδάζουν, αλλά συμμετέχει και ο ίδιος. Νομίζω ότι τα ραδιόφωνα που λέει ο kabamaru, αλλά και η τηλεόραση είναι γεμάτα βανδο-βανδαλο-ριαλιτο-ντριμσοουϊκο- κοκκίνουοϊκο-χατζηγιαννικο-ρεμοϊκό-
πεγγοζήνουδες.
Τι; Εσένα σου αρέσει η πέγγυ; Κι εσένα τα στήθη της κοκκίνου; Και εσένα ο χατζηγιάννης κι ο ρέμος; Ε, εγώ δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Άλλος μπορεί να λέει κάτι, άλλος απολύτως τίποτα. Η πλειονότητα είναι μάπα.
Και δεν είναι ελληνικό τραγούδι. Βέβαια σε εποχή παγκοσμιοποίησης, έχουν καταργηθεί πολλά χαρακτηριστικά. Όμως αυτό δ ε ν σημαίνει ότι ο παπαδόπουλος -που τέλος πάντων είναι ηθοποιός και διασκεδαστής και η δουλειά του είναι να παρουσιάζει πάντα κάτι σε θεατές και- που παρουσιάζει πιστεύω με ωραίο τρόπο το ελληνικό τραγούδι και τρόπο διασκέδασης πρέπει να τσουβαλιάζεται με τους δημοσιογράφους διγενή-παυλόπουλο (παρουσιαστή ειδήσεων σκέψου) που θυμήθηκαν ότι η διασκέδαση φέρνει χρήμα.
Πάω να πιάσω δουλειά τώρα στον παπαδόπουλο. Στην υγειά σας ρε παιδιά

Fight Back είπε...

ΑΙΣΧΟΣ
αυτοι γλεντανε και μεθοκοπανε με εξοδα του ελληνικου λαου απο τη ΔΕΗ (χοχο κλασικο επιχειρημα).
Ο παπ ειναι ηθοποιος και το οτι παντοτε διασκεδαζει και περναει ανεπαναληπτες στιγμες εμπεριεχει λιγο ψεμα και ερμηνεια, παιζει ενα ρολο δηλαδη και οκ μια φορα μπορει να νιωσω οτι περασα καλα με καποιον που διασκεδαζει στα ψευτικα, αλλα δε νομιζω οτι μπορω να το κανω κατ'εξακολουθηση.

Επισης μου τη σπανε 2 ειδων καλεσμενοι.
Αυτοι που ειναι ΠΑΝΤΑ και στις τρεις εκπομπες - ιδιως μια αποτυχημενη ηθοποιος ασχημομουρα που τη μισω.
Αυτοι που ειναι τα ατομα "δε βλεπω ποτε τηλεοραση- και βγαινω μονο οταν εχω κατι να πω" δηλαδη μονο για να βγαλω φραγκα απο τη διαφημιση

DrStein είπε...

[Τρύπια βάρκα]

“η τηλεόραση είναι γεμάτα βανδο-βανδαλο-ριαλιτο-ντριμσοουϊκο- κοκκίνουοϊκο-χατζηγιαννικο-ρεμοϊκό-πεγγοζήνουδες.
Τι; Εσένα σου αρέσει η πέγγυ; Κι εσένα τα στήθη της κοκκίνου; Και εσένα ο χατζηγιάννης κι ο ρέμος; Ε, εγώ δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι.”

Και εσύ τι είσαι; Music-police;

Επίσης είσαι εκτός θέματος... Εδώ αναφερόμαστε στον τηλεοπτικό τρόπο διασκέδασης γενικά και όχι αν ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον.

Bitch Girl είπε...

ένα είναι σίγουρο...δεν ξανακολουθώ λινκ σας :Ρ

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

Dr trypia-police, έχεις γίνει πιο γρήγορος και από τη σκιά μου.
kabamaru, τελικά πάντως δεν είναι τυχαίο που φαντασιώθηκες με την εκπομπή του παπ. Λίγο το κρασάκι που ρέει στην εκπομπή (ε αυτό είναι αληθινό!), λίγο το καλό ελληνικό τραγούδι, λίγο οι ωραίες καλεσμένες, ε;

kabamaru είπε...

Loipon to keimeno mou ithele na deiksei th monaksia tou theati pou vriksete egklovismenos sto saloni tou diaskedazotas me tis en logv ekpompes. Stin arxi tis antimetvpizei mizera alla meta afinetai na ksegelastei kai na prospoiithei oti diaskedazei mexri pou sinelxetai kai katalavainei oti kalutera na epileksei na anazhthsei thn real diaskedash. Trupia de kserv oute exw poludei ti paizei me ti ekpompi tou papadopoulou. Ti xrisimopoihsa tuxaia kai epikentrvsa th matia mou sto theati pou parakolouthei tetoiou xarakthra ekpompes kai oxi se autes. An nomizeis oti h sugekrimeni proagei to kalo tragoudi tote ok den tha diafvnisw. Epimenw oti skopos mou den itan na krinv tis ekpompes thematika krinontas an exoun h; oxi piotika xarakthristika. Episis katafernomai arnitika ston junkie tis tileorasis pou epanalamvanomena epilegei tetoies ekpopmpes ws suntrofo diaskedasis kai oxi se auton pou kapoia stigmi varethike kai ekatse na tis dei ena h; duo savvatovrada. Kai vevaia ekserw omades antrvpvn opws gerous me kinitika provlimata kai ta loipa(opws eustoxa anaferei kai o downhill). Auta!

bitch girl--> otan dw comment sou sto paparise tote tha stamatisw kai ta links. Afou to niwthw oti goustareis na to diavaseis giati de to kaneis? xixixi :)

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

kab, αν ένας τηλεθεατής κάνει δ ι α κ ρ ί σ ε ι ς, και π ρ ο τ ι μ ά να βλέπει μια εκπομπή, το καταλαβαίνω. Αν βλέπει και ακούει αδιακρίτως ό,τι του πλασάρουν, πιστεύω ναι, αυτό σημάδι νωθρότητας και κατάπτωσης (από υποκείμενο γίνεται αντικείμενο).
Δεν κατάλαβα όμως ακόμα, γιατί το είδος εκπομπών για το οποίο μιλάς είναι αφ' εαυτού χειρότερο από άλλα. Σου θυμίζω ότι το κίνητρο για tv είναι κατά βάση (γι' αυτούς που την παρακολουθούν) η διασκέδαση.
Οπότε γιατί διακρίνεις ιδαίτερα αυτές τις συγκεκριμένες εκπομπές;
Ίσως έχεις δίκιο, αλλά πες μου: τι να δουν δηλαδή; Αρναούτογλου; Κορομηλά; Δρούζα; Στεφανίδου; Ευαγγελάτο; Σόμμερ; Ρώμα; Ράντου; Μιρέλλα Παπαοικονόμου; Λιάτσο; Αυτιά; Οικονομέα; Ρήγα -Αποστόλου; Μαγγίρα; Πανούτσο; Τρέμη; Πρετεντέρη; Χατζηνικολάου; Τριανταφυλλόπουλο - Κιμ Γκίλιαν; Ασκητή; Λουκά; Αναστασιάδη; Μελέτη; (με την εξαίρεση του στήθους της) Μενεγάκη; Και πάλι Αρναούτογλου; Αγελάδα; Πρωϊνάδικα--> Μεσημεριανή ζώνη--> Δελτία ειδήσεων τρόμου--> Σήριαλ δωματίου--> Πολιτικές εκπομπές--> Teleshopping?--> Πρωϊνές ενημερωτικές;
Δηλαδή οκ. Εγώ βλέπω όταν τύχει κανά ντοκυμαντερ Ετ3, επιλεκτικά ειδήσεις για συγκεκριμένα θέματα κλπ. Αλλά σε σχέση με τους ανωτέρω μαλάκες, προτιμώ την εκπομπή του παπαδόπουλου, η οποία δεν είναι κατ' είδος χειρότερη από τα άλλα είδη...
Οι τηλεθεατές είναι pathetic, όταν δεν ξεκολλάνε από την οθόνη. ¨οπως και άλλοι kab, από άλλες οθόνες...
U know what i mean...?

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

Και σκέψου ότι δεν καθήλωσαν αυτές οι μπουζουκόβιες σαββατοκυριακοβραδυνές εκπομπές ένα μέρος του κόσμου μέσα, αλλά το κοινό υπήρχε εκεί καθισμένο και απλά αυτή την τριετία του προσφέρουν αυτό.
Άλλοι πάλι προτιμούν να βγαίνουν, αλλά γιατί πρέπει να βγαίνουν όλοι; Τόσο ωραία είναι στα clubs και στα μπουζούκια, (όπου ούτω ή άλλως τόσος κόσμος πάει ήδη); Εγώ αισθάνομαι πολλές φορές ότι έδωσα τζάμπα τα λεφτά μου έξω.
Νομίζω δηλαδή πως η τηλεόραση κρατάει συντροφιά σε πολύ κόσμο και δεν είναι κακό αυτό; Πού να πάνε; Στην ωραία φύση έξω; Ή στον κυρίαρχο τρόπο διασκέδασης στα μαγαζιά;

kabamaru είπε...

Δεν ειμαι αυτος που θα μηδενισει την αξια της τηλεορασης. Σιγουρα κατι αξιζει και εκει. Αν θελεις μπορει να αξιζει και το "στην υγεια μας" αλλα αυτο ειναι στη κριση του καθενος οπως προανεφερα. Δεν ειμαι ουτε αυτος που θα βαλει γραμμη και θα διαχωρισει την ποιοτητα απο την υποκουλτουρα. Μου προκαλουν εμετο τετοιοι διαχωρισμοι. Θελω να πιστευω οτι η διασκεδαση με φιλους, μια βολτα με ενα καλο παρεακι, ενα βιβλιο αλλα ακομα και η οχι βεβαια υπερβολικη χρηση του ιντερνετ για μια ενναλακτικη μορφη επικοινωνιας ειναι περισσοτερο θεμιτο απο την υπερβολικη επαναλαλμβανω εκθεση στην τεχνητη διασκεδαση της τηλεορασης. Σιγουρα εκει εξω εχεις ενναλακτικες να περασεις καλα με οποια μορφη διασκεδασης επιλεξεις. Δεν ειναι μονο το κλαμπ και τα συναφη αλλα και σε αυτη τη βαση θα το προτιμουσα αμα γουσταρα να πηγαινω . Και να πω και κατι τελευταιο. Δε σημαινει οτι εγω ή μαλλον δε θελω να περασω την εικονα οτι ειμαι παιδι της εξοδου και της ζωντανιας και την λεω σε αυτους που αποχαυνωνονται στη τβ. Σαφως την λεω εμμεσως και στον ευατο μου τον οποιο εχω συλλαβει πολλες φορες ασκοπα να σπαταλα το χρονο του σε μαλακιες(π.χ αν θελεις ζακι του ιντερνετ).

DrStein είπε...

Ο kabamaru με ένα πανίσχυρο δεξί άπερκατ σωριάζει στο έδαφος τον τρύπια βάρκα. 1 2 3 4 5 6 7 8... Φανταστικό! Ο τρύπια βάρκα τα καταφέρνει να ξανασηκωθεί....

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

Πάντως λέω τον πετύχαμε τον αρχικό στόχο που είχες θέσει στην αρχή του βλογ, να αναπτύξουμε λεξιλόγιο και ευφράδεια, κοίτα την έκταση των σχολίων στο βλογ σου...

kabamaru είπε...

dr--> thekw dikaih diatisia

trupia--> vlepv thn ektasi kai me pianei zali.

mithrandir είπε...

Ρε κλείστε τη γαμ@$#*(^η την τηλεόραση! Ανοίξτε ένα βιβλίο (που το πάει?) κατά προτίμηση το PapariseThis (ε καλά, αναμενόμενο)

Τρύπια βάρκα Οι εκπομπές αυτές είναι γελοίες όχι λόγω της μουσικής που επιλέγουν αλλά του στυλ που προσπαθούνε να περάσουνε "δείτε μας πως διασκεδάζουμε όλοι εμέις οι διάσημοι, χαρείτε και εσείς μαζί μας (μη βγείτε έξω, μπορεί να κολλήσετε καμμιά γρίππη ή να σας ρίξουν καμμια ρουκέτα)" και όλα αυτά υπό το φως των προβολέων. Δηλαδή? Το κρασί είναι τσάι και τα κέφια δουλίτσα (και για τον Σπύρο και για τους καλεσμένους του).

Θα συμφωνήσω λοιπόν οτι είναι τραγικό να κάθεσαι στο σαλόνι και να παρακολουθείς άλλους να "διασκεδάζουν". Όπως σε αυτά τα σιχαμένα ρεβεγιόν κάθε πρωτοχρονιά με όλες τις τηλεπερσόνες. Ου ρε!
Αυτά είναι για γέρους, άρρωστους και σακάτηδες μόνο, σωστά τα λέι και ο ΔονΧιλ.

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

mithrandir, όλη η tv έχει τόσα αρνητικά. Δεν φταίει αυτό το συγκεκριμένο είδος εκπομπών, που κάποιος κόσμος κάθεται μέσα. Δεν πειράζει κάποιος να είναι τηλεθεατής, αρκεί να διατηρεί κάποια ικανότητα διάκρισης. Εγώ ας πούμε χάνω πολλές φορές την ικανότητα αυτή μπροστά στο pc, γιατί να μην καταλαβαίνω ότι τη χάνουν κι άλλοι μπροστά στην tv;
Επίσης υπάρχουν άτομα που μπορεί να χορέψουν στο σπίτι με αυτές τις εκπομπές και μικρή παρέα, και άλλα που παραμένουν αμέτοχα ("η ζωή που περνά και χάνεται") ακόμη και όταν είναι έξω.
(Μίλησε κανείς για palazzo?)
Ξέρω πολλούς σαραντοπενηντάρηδες που παρακολουθούν αυτές τις εκπομπές, αλλά πολύ πιθανόν να έχουν τη ζωή τους πολύ περισσότερο από ό,τι οι σημερινοί νέοι.
Ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαίες.

Κατουρημένη ποδιά είπε...

"Λέω να πάρω κάνα φίλο να πάω έξω για ποτό"

Πάρε τα βουνά..

satya είπε...

Εγώ πάλι λεω να παω στην Κοταρού να τραγουδήσω τον Καϊξή!!!

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Downhill.... είπε...

Εγώ λέω οτι το Σ/Κ που λούμωσα στο σπίτι χωρίς νέτ έχασα τρελλό chat!!

Επίσης λέω οτι απο τις αντιδράσεις του κοινού, το πόστ του καμπαμαν τα "έσπασε" και θέλουμε κι άλλο!!!!

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

kabamaru, σε συγχαίρω επίσης για την πρωτοτυπία του θέματος που επέλεξες για το βλογ σου. Πού το σκέφτηκες άραγε; Μπορώ να μαντέψω; Χμμ...

mithrandir είπε...

Τρύπια Βάρκα τελικά το έψαξα και κατάλαβα πόσο δίκιο είχες.

Τα παίρνω όλα πίσω.

Για το επόμενο Σάββατο ετοιμάζω κάτι καλό. Καλο παρεάκι, κρασάκι και στην ΤιΒι να παίζει ο Σπύρος, συντροφεύοντάς τις στιγμες μας. Ελπίζω στην παρουσία σου όπως και του Καμπαμαρού και του Δόκτορα. Θα καεί το πελεκούδι!

Downhill.... είπε...

Χοχοχο

Θα έρθω και εγώ να παρακολουθώ απο το παράθυρο...

Μήν τρομάξετε...

kabamaru είπε...

Paidia thelw na euxaristisw olous osous sinebalan wste epitelous na kanw reckor sta comments aggizontas to apiasto noumero tvn 30 hits.

Euxaristv apo kardias ton trupia varka idiaitera xwris tin voithiea tou opoiou to oneiro tha paremene oneiro.

Apo tin alli xairomai pou to sigekrimeno post edwse to enausma gia mia epoikwdomitiki suzitisi panw apo to thema tis thleorasopliksia kai tvn ekpompwn eikonikhs diaskedasis

KAi pali euxaristv

Downhill.... είπε...

ρε μήν κλείνεις το chating με τόσο άδοξο τρόπο!!

Άντε μήν αρχίσω να σου γεμίζω τα comments με προσφορές απο τηλεφωνικές εταιρίες!

Free Comments NOW!

kabamaru είπε...

go on my boy

go on!!!!

lee είπε...

Eιπα να διαβασω κανα κομεντ, αλλά με τοση προικα στα σεντόνια τρόμαξα! Σου χαρίζω ένα σεμεδάκι για αλλαγή.
Στο θέμα μας, συνηθως σπιτι μου καθομαι Σ/Κ, αλλά εχω καλύτερα πραγματα να κανω, από το να δω καποιον να διασκεδαζει για πάρτη μου. No way!

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

Όταν φτάσουμε πενήντα ετών, τότε να σας δω, ποιοι θα βγαίνουν για διασκέδαση και ποιοι θα κάθονται στην tv.
Κάποιος κόσμος κάθεται μέσα, γιατί να μην ακούσει καλό ελληνικό τραγούδι από μια εκπομπή; Καλύτερα να δει Αρναούτογλου; Δέκα φορές καλύτερα να έχει παπ, αν τυχαίνει να κάθομαι μέσα, παρά να έχει Αρναούτογλου! Α, ξέχασα υπάρχει και το pc, που είναι μια σαφώς καλύτερη επιλογή.

Όσο για την πρόσκληση του mithrandir: καλύτερα να την κάνεις για μια πιο γιορτινή μέρα, να είμαστε σε κέφι, να μας σερβίρεις τσάι και να νομίζουμε πως είναι κρασί, και να ακούμε και τη καλη ελληνική μουσική (του παπ).

Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε σαν ζόμπι tv, αρκεί να ακούμε τη μουσική και αυτή να είναι καλή.

kabamaru είπε...

lee--> kalwsirhtes

trupia--> se paw oti kai an peis opws kai na to peis!