Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007

Κίτρινη Φυλή ( και σιχαμερή)

Πλατεία Συντάγματος. Πιάτσα ταξί προς την φιλελλήνων μεριά. Ώρα 2 πρωινή ξημερώνει Κυριακή. Ύστερα από ένα Σαββατόβραδο σεβαστής οινοποσίας, βρίσκομαι στη φάση του απόλυτου ξενερώματος που συνήθως ακολουθεί την περαστική ευθυμία που σου χαρίζει το ποτό. Το μόνο που σκέπτομαι είναι να βυθιστώ στο πουπουλένιο κρεβατάκι μου. Ανοίγω την πόρτα του ταξί. Μπαίνω μέσα και προστάζω τον οδηγό βαριεστημένα να με οδηγήσει στο προορισμό μου. Εκείνος μουγκρίζει κάτι απροσδιόριστο και ξεκινά.

Δεν άργησα να καταλάβω όταν έκλεισα την πόρτα πίσω μου ότι ήμουν εγκλωβισμένος σε ένα αεροστεγές αμαξίδιο όπου ανακυκλώνονταν οι πιο βρωμερές οσμές του κόσμου. Ήμουν στο Βασίλειο της μπίχλας. Η πρώτη οσμή που βίασε την ρινική μου κοιλότητα ήταν το πατσουλί της προηγούμενης πελάτισσας. Αυτό βέβαια δεν ήταν παρά προπομπός αυτού που θα ακλουθούσε. Ένα κύμα από κοκτέιλ διαφορετικών έντονων μυρωδιών που εκκρίνονταν από τον βασιλιά της μπιχλας ήρθαν μέσα από τα ρουθούνια μου να βιάσουν ταυτόχρονα και ασύστολα τα οσφρητικά μου κύτταρα. Η δυσωδία θύμιζε την οξεία μυρωδιά από τα σαπισμένα και μουχλιασμένα φρούτα και λαχανικά που αναδύεται όταν τελειώνει η λαϊκή της γειτονιάς. Δεν ξέρω ακόμα ποια ήταν, συγκεκριμένα, η πηγή αυτής της βρωμιάς. Έμεινα να αναρωτιέμαι με ένα βουβό βλέμμα απόγνωσης και ένα ολότελα συνοφρυωμένο πρόσωπο αν η μυρωδιά προέρχεται από την ιδρωμένη μασχάλη του οδηγού, τα λιγδιασμένα του μαλλιά, τα διαζευγμένα από το πλυντήριο ρούχα του, την γενικότερη κλεισούρα ή ήταν ένας συνδυασμός όλων αυτών.

Ήταν μια ιδιαίτερα κρύα βραδιά, όμως με κάποιο τρόπο έπρεπε να ανοίξω το παράθυρο να ανασάνω λίγο καθαρό οξυγόνο. Θύμα των ευγενικών μου τρόπων ρώτησα τον βασιλιά της μπιχλας αν θα μπορούσα να το ανοίξω. Γύρισε και με κοίταξε με βλέμμα παγερό και αδιάφορο και μου απάντησε με ένα ξερό «όχι». Η ατμόσφαιρα στο θάλαμο αερίων ήταν τόσο αποπνικτική που ήμουν σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα έπεφτα λιπόθυμος. Έπρεπε με κάθε τρόπο να παλέψω για την επιβίωση μου. Η αγένεια του με έκανε να βράζω μέσα μου. Ο θυμός και η αγανάκτηση μου όπλισαν το χέρι με ένα μαχαίρι που ήταν όλη την προηγούμενη ώρα χωμένο στο ζωνάρι μου. Το ύψωσα ψηλά έτοιμος να το μπήξω με δύναμη βαθιά στο στήθος του και να λυτρώσω εμένα και το ίδιο από την βρωμερή του παρουσία. Όμως η απάντηση του ήταν ακαριαία και δε μου άφησε περιθώρια. Ένας βροντερός ήχος έσκισε το πίσω μέρος του παντελονιού του. Το ωστικό κύμα μιας αμπούλας βρόμας μεγάλης εντάσεως κατευθείαν από το πισινό του ήρθε να με αφοπλίσει και ταυτόχρονα να με πετάξει μακριά. Προσγειώθηκα μέσα στα βρωμερά νερά μιας τεράστιας λίμνης γεμάτη αστικά λύματα και απόβλητα κάθε λογής. Στη προσπάθεια μου να κρατηθώ στην επιφάνεια κατάπια μεγάλη ποσότητα νερού καθώς και μια στρώση από αφοδεύματα που επέπλεαν. Άρχιζα να βυθίζομαι. Κάθε προσπάθεια να αναδυθώ μάταιη. Ήμουν έτοιμος να παραδοθώ στη μοίρα μου μέχρι που ένα χέρι ξαφνικά άρχιζε να με τραβά στην επιφάνεια. Όταν έβγαλα το κεφάλι μου έξω από το νερό όλα φαινόταν φωτεινά και όμορφα. Σήκωσα το βλέμμα μου και αντίκρισα το αποκαλυπτικό ντεκολτέ μιας αιθέριας ύπαρξης που στεκόταν απέναντι μου στην άκρη του δρόμου.

Ήταν μια κοπέλα αρκετά σέξι με άκρως αποκαλυπτικό ντύσιμο που είχε σταματήσει τον ταρίφα. Ήταν ο σωτήρας μου, ο προσωπικός μου άγγελος καθώς ανάγκασε τον ταξιτζή να ανοίξει το παράθυρο και έτσι βρήκα την ευκαιρία να κρεμαστώ έξω από αυτό και να τραβήξω μερικές γερές τζούρες καθαρού οξυγόνου που δρούσε εκείνη την ώρα σαν διαλυτικό των έντονων οσμών.

-Που πας κοπελιά?..ρωτησε ο γλοιώδης βασιλιάς της μπιχλας ενώ παράλληλα η γλώσσα του κρεμόταν μέχρι κάτω και τα μάτια του είχαν πεταχτεί έξω καθώς σκαναραν το σώμα της κοπέλας

-Αγία παρασκευη..απαντησε ο σωτήρας μου

Έμεινε για κάποια δευτερόλεπτα σιωπηλός. Προφανώς η μοίρα τον αδίκησε. Ο προορισμός της κοπελιάς δεν ήταν στο δρόμο μας και με βαριά καρδιά θα έπρεπε να αρνηθεί . Θα στερούσε από τον εαυτό του το δικαίωμα να απολαύσει από το κεντρικό καθρέπτη τα μακριά πόδια της για όσο διαρκούσε η διαδρομή και αυτό τον έκανε πιο επιθετικό απέναντι μου καθώς με θεωρούσε υπαίτιο. Αρνήθηκε της κοπελιάς όσο πιο ευγενικά του επέτρεπε η άγρια φύση του , έκλεισε βίαια το παράθυρο και συνέχισε την κούρσα . Γρήγορα η έντονη μυρωδιά επέστρεψε. Την βρομερή του ανάσα ήρθε να πλαισιώσει και ένας ακατέργαστος και ζοφερός θόρυβος. Ήταν η φωνή του Τερλέγκα που έβγαινε από το ραδιόφωνο. Το Ντέρτι φμ του έφτιαξε το κέφι και μιας που είχε ντέρτι το άνοιξε στη διαπασών. Τα κλαρίνα μου τρυπούσαν τα αυτιά και η φωνή του ασελγούσε πάνω σε όποια αισθητική μου είχε απομείνει.

Το κεφάλι μου άρχιζε να γυρίζει μαζί και το στομάχι μου κάτι που μου έφερνε αναγούλα. Ένιωσα απότομα ένα αίσθημα ακραίας δυσφορίας, Δεν είχα δύναμη να αντιδράσω . Για άλλη μια φορά έμεινα ηττημένος να υπομένω τα βασανιστήρια μου. Βρωμά και Ντέρτι φμ ο συνδυασμός που σκοτώνει. Τρελάθηκα. Έχασα το λογικά μου. Άρχιζα να ουρλιάζω στο ρυθμό της μουσικής και να σιγοντάρω τον γκραν τενόρο, τον ίδιο το βασιλιά της μπιχλας. Μια αλλοτριωμένη μαριονέτα παραδομένη στα χέρια του εχθρού κάθε έννοιας καλαισθησίας. Έμοιαζα υποχείριο της κίτρινης φυλής. Το μόνο που περίμενα ήταν να φτάσω στο σπίτι μου. Του είπα να σταματήσει αρκετά πιο πριν, λίγο πριν ξεπεράσω τα όρια μου.

Κοίταξα το ταξίμετρο. 11 ευρώ διπλοταριφο. Λες και πήγαινα Θεσσαλονίκη. Η ακρίβεια δεν ήταν κάτι που με απασχολούσε εκείνη τη στιγμή. Σύρθηκα σπίτι μου και χώθηκα στο ντουζ. Αναζητούσα την κάθαρση σαν τις βιασμένες γυναίκες στις ταινίες. Την άλλη μέρα ξύπνησα και ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι μια μέρα θα γράψω την περιπέτεια μου στο μπλογκ και θα αφιερώσω στο βασιλιά της μπιχλας , τον εκπρόσωπο της κίτρινης φυλής, το παρακάτω τραγούδι.


Get your own Box.net widget and share anywhere!

24 σχόλια:

Fight Back είπε...

Ναι φιλε αλλα αμα μπεις κανα βραδυ στο ταξι γκερλ και κερδισεις κανα χιλιαρι ευρω δε θα σε χαλασει η φαση ετσι?
Παντως εχω την εντυπωση οτι αυτο τον βρωμιαρη ταριφα τον εχω πετυχει κι εγω καπου

DrStein είπε...

Πάντως οι ιστορίες που έχω ακούσει σε ταξί, όχι ο παππούς και η γιαγιά, ούτε ο Τόλκιν δεν θα μπορούσε να τις έχει συλλάβει. Respectaaaaaa μόνο γι αυτό.....

Τέλος, σαν κοινωνία έχουμε, εκτός των άλλων, ΚΑΙ τους ταξιτζήδες που μας αξίζουν... (κοινωνικό μήνυμα DrStein)

lee είπε...

Λοιπόν, το πατσουλι της προηγουμενης ηταν στάνταρ για να πολεμησει τη βρωμα και τη σαπιλα του οδηγού.
Πάντως δεν ειναι ολοι οι ταριφες ετσι. Τις προάλλες πήρα ταξί και επειδη ζεσταινομουν του ζητησα να ανοιξω το παράθυρο. Μου απαντά:
- γιατί, μηπως μυριζει το ταξί?
- Οχι, του απαντησα με ειλικρινεια
- Ευτυχως, γιατι δεν μπορω να μου συμβεί κατι τέτοιο!
Μερικοι ειναι καλουληδες μωρέ... μερικοι ομως, μην το παρουν και πανω τους τα καθαρματα!

lazinio είπε...

σαν τον δολοφόνο από το "άρωμα".

την ταινία.

Κατουρημένη ποδιά είπε...

vasileros vromas (η επιστροφή) ..

Epsilon είπε...

Μπήκα κι εγώ τις προάλλες σε έναν τέτοιο, μύριζε σαν κάτι να είχε πεθάνει εκεί μέσα. Ευτυχώς φορούσα ζιβάγκο, το ανέβασα λοιπόν μέχρι τη μύτη κι έτσι μύριζα την κολώνια μου.
Με κοίταζε από τον καθρέφτη τσαμπουκαλεμένος αλλά δεν είχε κότσια να με ρωτήσει όπως ο ταξιτζής της Lee , πάλι καλά γιατί θα τσακωνόμασταν σίγουρα.

kabamaru είπε...

fb--> xaxa! oxi de tha me xalasei. O tarifas pou perigrafw einai pantou kai panta parwn

stein-->kalo tha einai na kaneis ena post afiervma me istories apo taksi kapoia stigmh :)

lee-->oxi den einai oloi etsi- uparxei kai ena 2% pou einai akoma anthrwpoi.

Lazinio-->Yparxei mia diafora.. Autos skotwnei gia to pio saghneutiko arwma tou kosmou gia to pio methustiko apo ola, egw tha skotwna(ama eimoun fonias) gia na glutvsv apo thn vrwma tou tarifa.

katourimeni--> vasileros vromas? ti einai autos? Tarifas?

epsilon--> omoiopathis kai su e...

Κατουρημένη ποδιά είπε...

διάλεξε μεταξύ του 1 και 2.

1. όχι ρε. vasileros vromas ήταν η περσινή παράσταση του Πανούση. Ο τίτλος μου ακούγεται ως βασιλιάς της βρώμας, αλλά η μετάφραση δεν έχει κάμία σχέση με αυτό. Απλώς μου ακούγεται έτσι.

2. εκτός και αν οι ερωτήσεις σου ήταν ρητορικές οπότε χαχαχαχα.. Είναι το sequel του Ταξιτζή με τον Ρόμπερτ Ντενίρο..

satya είπε...

Εγώ έχω μια ερώτηση... Τί κρασί ήπιες και σε έκανε να βιώσεις έτσι τη βρώμα ενός ταξί? Που το βρήκες και πόσο κάνει?

Downhill.... είπε...

Πατσουλί?? Ρε σίγουρα μπηκες σε ταξί ή στη ζαλούρα σου πέρασες μία βόλτα απο το BABY Ο?

Δεν σε χάλασε όμως που το Θολωμένο σου μυαλό ξενέρωσε απο την μπίχλα?

Τουλάχιστον κράτησες λίγη βρώμα σε ένα μαντήλι να το χρησιμοποιούμε πρίν τα αλκοτέστ?

Καμπαμαρού...ξέρεις οτι έχεις το δικαίωμα να του πείς και ράδιο να μήν βάλει, και να σταματήσει να κατέβεις γιατι "βρωμάει". Και πίστεψέ με η μισή ντροπή δικιά σου, η μισή δικιά του...

εεε...τώρα που το σκέφτομαι όλη η ντροπή δικιά σου θα ήταν γιατί έτσι οπως τον περιγράφεις δεν νομίζω και να τον πολυένοιαζε η γνώμη σου...

numb είπε...

Γάμησέ τα!

kabamaru είπε...

katourimeni--> Wste parastasi tou panousi.Pragmatika de to iksera. Parolauta dialegw thn apantisi 2 xaxa!

Satya--> to krasi htan kokkino apo ti thumamai, varelisio, to ipia stou psuri kai kanei peri ta 4 eurw to misokilo. Alla prosoxh! prosoxh! den euthinetai touto gia ola auta pou perasa!

Downhill--> auto pragmatika pou theteis einai megalo thema. Polles fores san anthrwpoi eimaste ikanoi na upomenoume thn mlkia tou allou siwpila,moirolatrika.Genika sta gourounia prepei na antidroume san gourounia h; genikws na antidroume. Einai mia morfi koroidias kai auto file pou autopragmatvnetai me thn apatheia tou amesa thigmenou. Auto einia kai to noima ths istorias mou ama thn diavaseis between the lines. Downhill perneis to vraveio "kaluterou anagnvsth kabamaru" gia to mhna flevari.

kabamaru είπε...

numb--> gamhse ta kai afise ta file :)

Downhill.... είπε...

BLACK DOWNHILL:
---------------
ΥΕΑΗ BITCH..

GIMME FIVE...

YO..

NOW LIKE THAT...YO...BEHIND THE BACK NOW...OK SNAP YOUR FINGERS...NOW SHAKE...

THAT'S IT MY NIGGER!!!

RESPECT MY 'THORITAAAAAAAAH!!!!
--------------------------------

NORMAL (yeah! Right!) DOWNHILL:
------------------------------

(το κοινό χειροκροτάει...στέκεται για λίγο στην άκρη της εξέδρας χαιρετώντας το αλαλάζων πλήθος...)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! (κάνει μία χειρονομία για να υποδείξει την διάθεση του να βγάλει λόγο αλλά το κοινό έχει ξεφύγει...υποκλίνεται χαμογελώντας)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ PEOPLEEEEAHHHH!!!!!

YEEEEEEEAAAAGH!!!

(το κοινό σιγά σιγά καταλαγιάζει)

ΟΥΦ!! Τι χειροκρότημα κι αυτό! Πραγματικά αναζοωγονητικό!! Βλέπω....!!!!(κάποια χειροκροτήματα ακούγονται ακόμα)...Βλέπω αυτό το κίτρινο αστραφτερό αγαλματάκι και μου θυμίζει όλους εσάς, τους λαμπερούς ανθρώπους που χωρίς την βοήθειά σας δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι τώρα!! (Ξέσπασμα σε χειροκροτήματα πάλι...)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩ!! ΕΕΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩ!!!

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το εκπληκτικό βραβείο του KABAMARU BLOG στην μητέρα μου, τον αδερφό μου που μου συμπαραστάθηκε στις δύσκολες στιγμές, τον FB που με έκανε blogger, τον πατέρα μου που συνέσφερε το σπέρμα του σε ένα δοχείο, την αρραβωνιαστικιά μου στην Ισπανία, την Γυναίκα μου στην Μόσχα, το χαρέμι μου στην Ιορδανία, στον ταξιτζή που μου χάρισε το άπλυτο σώβρακό του για να γλυτώνω τα απανωτά αλκοτέστ όταν γίνομαι λιώμα και σε όλους εσάς που με ανέχεστε....

Ξέσπασμα σε χειροκρότημα κλπ κλπ

μπαλέτο φωκά ευαγγελινού τον περιτρυγυρίζει
μπάντα Βριλίσσια πρότζεκτ παίζει το "WE ARE THE CHAMPIONS"
Παίρνει φόρα, stage diving, πάγωμα εικόνας...

Το χαμόγελο του θα μείνει για πάντα στην ιστορία...

ZissisPap είπε...

Καλημέρα!
Παίζουμε, θα παίξεις μαζί μας;!

http://elvetos.blogspot.com/2007/02/blog-post_15.html

kabamaru είπε...

downhill--> xaxaxaxax...trele kathfori...


sigmund--> ti tha paiskoume? katse na dw

Kwlogria είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΕΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;
ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;
ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Πάντως τέτοιες φάσεις σε κάνουν να γράφεις τα καλύτερα κείμενα! Εύγε Kab!! :D

kabamaru είπε...

kwlogria ela nte giati? auto anarwtiemai kai gw...thx gia ta kala sou logia

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχχαχαχ μια χαρα ο σιχαμερος ταριφας!
εχω καιρο να μπω σε ταξι.....
αλλα διαβαζωντας το ποστ θυμηθκα εναν φιλο που ειχα παλια που τρελενοταν να παιρνει ταξιτζιδες!
και συνηθως τα καταφερνε...τσ τσ τσκ
στον δικο σου επρεπε να τον στειλω να αλλαξει ζωη!
λολ

kabamaru είπε...

pele--> nai den tha ton xalage me tpt ton filo sou, o vasilias ths bixlas !

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω για μουσικό χαλί στο ποστ σου τον βασιλιά της σκόνης, αλλά όπου σκόνη να κάνουμε ένα μικρό μοντάζ και να ακούγεται μπίχλα.

Πάμε όλοι μαζί΄, yeah

ο βασιλιάς της μπίχλας!!!

switters είπε...

γαματη η περιγραφη, κακη η αντιδραση. Εισαι καταναλωτης, πρεπει να μιλας σε τετοιες περιπτωσεις. Η στην χειροτερη,καντου μπανακι. Αφρολουτρο. Οι δυο σας :)

lee είπε...

kabamaru, εσυ δεν παιζεις "μπαλακι" στην μπλογκοσφαιρα?

kabamaru είπε...

argyrenia--> kalh h protasi sou alla to post exei hdh o.s.t eidika afierwmeno kai ekseretika prosarmosmeno sti periptwsi (akouse to kommataki sto telos tou keimenou) :)

switters--> afroloutro egw kai o tarifas woooooww...tromaktiko akougetai ,,vgalmeno apo tous xeiroterous efialtes mou... (Pantws nai h antidrasi mou htan kakh)

lee- mallon tha paiksw kai gw (KAI) me auto to mpalaki entos twn hmervn