Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

Μην βροντοχτυπάς τις χάνδρες η δουλειά κάνει του άνδρες…..ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ!

Ήμουν της άποψης ότι καμιά δουλεία δεν είναι ντροπή. Πέρασα από πολλές δουλειές του ποδαριού για τις οποίες δεν χρειάστηκε να επιδείξω κανένα προσόν από το πλούσιο βιογραφικό μου παρά μονό τις ελάχιστες των ελαχίστων από τις πνευματικές μου ικανότητες και ολίγων σωματική αντοχή. Συγκεκριμένα, έχω κάνει μεροκάματο σε χωράφι (Δε μου έφταναν τα δικά μου, ήθελα ως πιτσιρικάς να ασχολούμαι και με του γείτονα), έχω πουλήσει καρπούζια σε λαϊκή( δεν είμαι αθίγγανος), έχω κάνει σερβιτόρος (πλήρης αποτυχία , στην 2 εβδομάδα με βαλαν να παίζω το ρόλο του μπάρμαν στο ανύπαρκτο μπαρ του ρεστοράν),

Φούσκο warning!!! Φούσκο starts here as well as ridiculous sense of humour

ζιγκολό σιτεμένων γεροντοκόρων (είχε καλή ταρίφα αλλά ήταν επικίνδυνο επάγγελμα) , κλόουν σε τσίρκο (το σταμάτησα γιατί μου επιτέθηκε ο Νίκος ο θηριοδαμαστής για γκομενικούς λόγους. Μεταξύ μας την έπεφτα σε μια από τις λέαινες του. Εντάξει ήμουν ελεεινός τύπος, το έχω μετανιώσει, δεν ξανακάνω πουστιές) και τέλος παπαράτσι (Ευθύνομαι για την συλλεκτική Φώτο που αποθανατίζει Χατζηνικολάου και Πρετεντέρη να μαλλιοτραβιούνται για τα μάτια της Έλλης σε μπαρ της παραλιακής. Δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Καθαρή λογοκρισία. Αίσχος. Όνειδος. Κρίμα θα καράφλιαζε το σύμπαν).

Φούσκο stops here.I can't say so for the ridiculous sense of humour

Δεν έχω μετανιώσει για καμία. Όλες κάτι είχαν να μου δώσουν. Μέχρι που έκανα εκείνη τη δουλειά η οποία έμελε να με στιγματίσει επαγγελματικά, κοινωνικά, ηθικά. Εκείνη η δουλεία για την οποία απευθύνθηκα σε ειδικό ψυχολόγο για να λυτρωθώ από τους εφιάλτες τις που με στοίχειωναν τα βράδια. Την χείριστη όλων. Την ντροπή της τιμημένης εργατιάς. Την δουλειά του Σεκιούριτι στα τραίνα του ΗΣΑΠ. Απαριθμώ τους λόγους που την κατατάσσουν ως την πιο αθλία όλων και αποτρέπω όποιον έχει κατά νου να την δοκιμάσει.

1. Απάλευτη η λύπηση στα μάτια των περαστικών όταν σπάνια διασταυρώνουν το βλέμμα τους με το κομμένο σου πρόσωπο. Είσαι ένα θλιβερό ον που στέκεται στο πουθενά.

2. Χτυπάς σκοπιά 10ωρη όρθιος μέχρι τα γόνατα σου να ζητήσουν έλεος. Έχεις δυο 10λεπτα διαλλείματα για κατούρημα, τσιγάρο και μισό τοστ. Έχεις δικαίωμα στην λούφα η οποία μεταφράζεται σε ελαφρύ κάθισμα σε κάποιο παρακείμενο πλατύσκαλο.

3. Δίνεις αναφορές σε διοικητές. Συνήθως στρατόκαυλους ψευτόμπατσους που σου πρήζουν τα αρχίδια για μια δουλειά στην οποία κατ ουσία δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να κάνεις.

4. Είσαι το τσιράκι του Μπάτσου. Καθαρή αρμοδιότητα να χαφιεδίζεις ύποπτες συμπεριφορές στον αστυνομικό που τρώει πασατέμπο στην άκρη της πλατφόρμας. Άμα κάτσει και η στραβή ξέρεις ότι θα σου ζητηθεί να παίξεις- άοπλος και αδαής- και το ρόλο του. Το χειρότερο είναι ότι ανταλλάζεις κάθε πρωί χαι φαιβ με το νόμο και δεν έχεις άμεση πρόσβαση σε νιπτήρα να πλύνεις τα χέρια σου.(Οκ υπήρχαν και ελάχιστα καλά ένστολα ατομάκια.)

5. Φοράς κάτι σαν μπατσοστολή που σου δίνει μια ψευδαίσθηση εξουσίας που ποτέ δεν θα την ασκήσεις.

6. Σε καμιά περίπτωση δεν είσαι φύλακας. Πληρώνεσαι για να κάνεις το ξεναγό του καθενός που αρνείται να διαβάσει την ταμπέλα μπροστά στα μάτια του και θέλει εσένα να επιβεβαιώσεις την πορεία του. Ενίοτε έχεις και τα τυχερά σου και πιάνεις κουβέντα με κανένα γκομενακι που βιάζεται να την τελειώσει μη και την δει η κολλητή της να μιλεί με τον σεκιουριτά.

7. Είσαι άθελα σου ο ακούραστος παρατηρητής μιας κοινωνίας που τρέχει προς άγνωστες κατευθύνσεις. Η ματιά σου τρέχει στην κυρία με τις αμέτρητες σακούλες στο χέρι που μαγκώνουν στην πόρτα της αμαξοστοιχίας, του γιάπη που βαδίζει αγέρωχος και στημένος κατά μήκος της πλατφόρμας χαζεύοντας τις οικονομικές εφημερίδες, του φοιτητή που ακούει μουσική στη διαπασών, του ανάπηρου που προτάσσει το χέρι στην ελεημοσύνη. Αμέτρητα κινητά βουίζουν στον αέρα, τραίνα έρχονται, τραίνα φεύγουν και εσύ εκεί όρθιος και θλιβερός γατζωμένος στο ρολόι του σταθμού που αρνείται να μετρήσει τον χρόνο.

8. Περνάς ατέλειωτες ώρες σιωπηλός πλάθοντας εικόνες και ταξιδεύοντας σε σκέψεις οι οποίες μπορεί να είναι είτε ένα πρόχειρο πλάνο για τα αυριανά ψώνια, είτε σχέδια για ένα φανταστικό μέλλον, είτε ερωτικές φαντασιώσεις, είτε ακόμα και σκοτεινά όνειρα που μπορεί να σε πετάξουν στις ράγες του τραίνου. Οι ατέλιωτες ώρες ενδοσκόπυσης δεν κάνουν πάντοτε καλό. Η δουλειά δεν συνίσταται σε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις.

9. Από την βαρεμάρα και την θλίψη θεωρείς μεγάλο κατόρθωμα κάθε ενέργεια εκτός ρουτίνας και γενικών αρμοδιοτήτων που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχε καμία σημασία. Ας πούμε να βοηθήσεις μια γιαγιά να μπει στο τραίνο, να σηκώσεις ένα άδειο πακέτο τσιγάρων και να το πετάξεις στο κάδο, να πετύχεις με μια μικρή κοτρονίτσα το μπράτσο του καθίσματος στην απέναντι πλατφόρμα που έχεις βάλει στόχο εδώ και τρεις μέρες.

10. Παρηγοριά η ευχάριστη μουσική που ακούγεται στο Σταθμό. Τουλάχιστον μέχρι να ακουστεί το ίδιο cd για τριακοστή φορά. Ύστερα δεν αντέχεις και σε πιάνει πανικοβλημένο τρέμουλο και τάσεις φυγής.

11. Άλλοι λόγοι εξίσου αποτρεπτικοί με τους προηγούμενους

……..Τουλάχιστον πήρα τα λεφτά μου!

21 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, όταν, τουλάχιστον, παίρνεις τα λεφτά σου!
για φαντάσου να ήσουν δημοσιογράφος :)

Ανώνυμος είπε...

Α, δεν είσαι αθίγγανος;

lazinio είπε...

eisai ntouki diladi?

ntouki = ntoulapa

Κολοκύθι είπε...

Καμπαμαρού με μπαλαντάινς στο χέρι και στολή σεκιούριτι να τραγουδάει το καροτσέρι. Απόλαυση

DrStein είπε...

Μετά από αυτά που έγραψε το Κολοκύθι ότι και να πω δεν θα έχει απολύτως καμία σημασία

Μόνο μια μικρή διόρθωση ... δεν τραγουδούσε το καροτσέρι... σφύριζε τη μελωδία από το soundrack Amélie

Ανώνυμος είπε...

"...και εσύ εκεί όρθιος και θλιβερός γατζωμένος στο ρολόι του σταθμού που αρνείται να μετρήσει τον χρόνο...."
Πσσσσσσσσσς!!!! Είσαι τεράστιος τελικά!
Πέτυχες να το γράψεις και τη μέρα, που το πρωί είχα απολαύσει έναν τέτοιον ταλαίπωρο σεκιουριτά στο Μαρούσι, που παρακάλαγε έναν πρεζάκια να τον λυπηθεί και να σταματήσει να κάνει τράκα μέσα στο σταθμό... Τραγωδία!

fevis είπε...

Δεν τα είχα σκεφτεί όλα αυτά... Μόλις έκλεισε άλλη μια πόρτα καριέρας... Φτου!!!:-)

lee είπε...

fuck φιλε μου! Το εχει κανει και γνωστος μου, στο πρωτο μηνα εφυγε. Ελπιζω τουλαχιστο τα λεφτα να τα ηθελες για 3μηνες διακοπες freecamping! :)

mc είπε...

Δε σε σώζει τίποτα πια από τον χλευασμό, μικρέ Καμπαμαρού.

Downhill.... είπε...

Ρε φίλε ... δηλαδή ... πραγματικά σε λυπάμαι... άν ήμουν γκόμενα θα σου καθόμουν έτσι για το ψυχικό μήπως και βοηθήσω να ξεπεράσεις τον άδικο χαμό των καλύτερων σου χρόνων εργατικής απόδοσης! Αλλά γκόμενα δεν είμαι και ballantines δεν πίνω οπότε το μονο που μπορείς να πάρεις απο εμένα είναι ένα βροντερό γέλιο, ένα προτεταμένο δάχτυλο σε στύλ "Να ο μαλάκας", και ασφαλώς διάδοση της άθλιας κατάστασης που έχεις υποστεί σε ένα κύκλο ανθρώπων που ούτε σε ξέρουν, ούτε πρόκειτε ποτέ να ενδιαφερθούν για εσένα αλλα σχολιάζουν τα πάντα...(στα κομμωτήρια της γειτονιάς δηλαδή....)


ΟΚ...όλα τα παραπάνω ΝΟΤ...


Απο μένα λοιπόν θα πάρεις ένα κόμεντ συμπαράστασης αφού και μόνο που διαβάζω το κείμενό σου ζωντανέυουν απειλητικά με τα πιό ζωηρά χρώματα όλα τα 2ωρα ορθοστασίας στην σκοπιά κάποιου παραμελημένου έρημου στρατοπέδου.

Και πώς να συγκριθούν 2 τιποτένια ωράκια με ολόκληρα, ατελείωτα νωθρά 10ωρα?? Το παραδέχομαι...εϊμαι ένας τιποτένιος, ένα μηδενικό, μία αθλιότητα μπροστά σου που έχω μόνο αγγίξει το υπέρτατο βασανιστήριο που έχεις υποστεί... Φάνταρο και πάλι Φάνταρο, ΕΠΟΠ με προκαθορισμένο μέλλον και βοθρατζής... δεν με νοιάζει τί θα κάνω αρκεί να μήν υποστώ ποτέ αυτό που πέρασες...

Κάθε κυριακή θα ανάβω ένα κεράκι για εσένα στο κοντινότερο παρεκκλήσι φίλε μου και θα εγγραφώ σε ιδιαίτερα μαθήματα "χαλιναγώγηση και ανάπτηξη του υπομονετικού εαυτού σας" ευελπιστώντας μία μέερα να φτάσω τα δικά σου επίπεδα...

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς μασκοφόρε νίντζα!!!

Downhill.... είπε...

ρε γαμώτη πληκτρολόγησή μου...

ανάπτηξή με υ

με Υ ΓΑΜΩΤΗ ΜΟΥ!

Downhill.... είπε...

Μαλάκα καμπα μίας και γράφεις για τα security και βλέπω οτι έχεις προϋπηρεσία πήρα την πρωτοβουλία να στείλω το βιογραφικό σου σε όλες τις εταιρίες security της αττικής...

Downhill.... είπε...

επίσης ρε φίλε είδα τα προηγούμενα κόμεντ και θυμήθηκα τότε στο Μιζούρι...Βέβαια, σου έχω πεί μην γράφεις για τοτε που σε έσωσα... αφού ξέρεις πως είμαι χαμηλων τόνων(rio mare)...Αλλά μιάς και το ανέφρες τώρα θυμάμαι οτι ήταν αμέσως αφού είχες παραιτηθεί απο την θέση σεκιουριτά ε??

Ε, ρε φίλε...ωραίες εποχές...τότε είχα δικέφαλο 90cm και ζύγιζα 150 κιλά καθαρή μυική μάζα... Πηγαίναμε στο Vegas για τον διαγωνισμό Mr. Olympia και μου τα γάμησες όλα με τις αυτοκτονικές σου τάσεις... Όλοι μιλάγανε για το νέο φαβορί, τον Ελληνα downhill αλλά ποτέ δεν κατάφερα να φτάσω στον διαγωνισμό...αλλά τί να λέμε τώρα... τί είναι ένα ακόμα τρόπαιο μπροστά στην φιλία του νίντζα καμπαμαρού...

Σηκώνω το γεμάτο μπαλανταϊνς νοτ ποτήρι μου στην υγειά σου!

mithrandir είπε...

Re malaka DownHill exw liwsei apta gelia xoxoxo.

Kabamaru perimene na pas strato psaraka, tha pikseis gia ta kala xar xar xar

Sousou Delatroba είπε...

Αγαπητέ Καμπαμαρού,

Σας ενημερώνομε ότι έχουν ανοίξει οι ακόλουθες κενές θέσεις εργασίας εις το πολυτελές ρετιρέ μου στη Σκουφά:
1. Χειριστού βεντάλιας και τηλεχειριστού κλιματισμού,
2. Μεταφραστού εις και από την Αραβικήν, Τουρκικήν και Αθιγγανικήν,
3. Επικολλητού τσιρότων και λοιπών ειδών βαλκανισμού,
4. Ταϊστού οδικών πτηνών και ταχυδρομικών περιστερίων.

Αν θεωρείτε ότι πληροίτε τας προϋποθέσεις πρόσληψης και ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα ως άνω περιγραφόμενα πόστα, παρακαλώ αποστείλλατε βιογραφικό στο φάξ.

Καλώς σας βρήκα,
Σουσού

Unknown είπε...

τη στολή τη κράτησες;
επίσης μπορείς να αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου πάνω στα δρομολόγια με ένα απλό 5ψηφιο νουμεράκι υψηλής χρέωσης..
Ως εκπρόσωπος και της νεοσύστατης narita/line εναδιαφερόμαστε άμεσα.
επικοινωνείστε.

kabamaru είπε...

spiro dimosiografos den exw dokimasei akoma! xe!

tanila oxi den eimai alla pitsirikos eixa ena kalo filo rom

lazinio ti na sou pw kati se komodino fernw

treli apolausi kolokithi say no more

dr siga mi de se kalipte to kolokuthi

zaratustra xaxa prezaki de mou eixe tuxei emena..itan kai periodos olumpiakwn agwnwn kai eixe epelthei skoupa

fevis as prosexes! xexe :)

lee eutuxws ta lefta ta pira kai den itan kai asxima gia tis peristaseis tote!

ampot save kabamaru

downhill file mou o stratos fantazei nipiagwgeio gia mena meta to sxoleio tou securita...not

mithra provlepe to sxolio sou. Paw pou paw pappoudi na ipiretisw tin mama patrida prepei na mou to ipenthimizeis grrr!

madame sousou euxaristw gia tous neous epaggelmatikous orizontes pou mou anoigete. tha aposteilw CV entos tvn imervn

narita distixws tin stoli tin epestrepsa. Ithela na tin kratisw ws enthimio alla den ekatse. Oi gnvseis mou omws einai panta diathesimes..tha epoikinwnisw lian sintomws

Misirlou Oubliez είπε...

Ασχετο
Kαλα ρε φουσκο, γιατι μου ειπες οτι στους πειρατες της Καραηβικης εμφανιζεται μεχρι και ο Μικι Μαους και το ρωτησα αυτο καπου και με κοιτουσαν για κανα δεκαλεπτο με απορια μεχρι να ξεσπασουν σε γελια; Ε; Ρεζιλι στο γκομενακι με εκανες, απαιτω αποκατασταση τωρα.

kabamaru είπε...

akougetai i fwni tou micky mouse!

Kwlogria είπε...

Φίλος μου!! Πάντα τους κοιτάω και τους λυπάμαι ρε συ!! Τι είναι αυτό το πράγμα; Αλλά να σου πω κάτι;; Δεν έχουν τίποτα να κάνουν μέχρι να γίνει κάτι χοντρό. Κι αν γίνει κάτι χοντρό, γάμα τα εκεί μέσα!! Καημενούλη μου... πήρες τα λεφτάκια και γεια σας τουλάχιστον!!!!! :))))))))))))))))

kabamaru είπε...

geia sas kai sto kalo kwlogriara treli!