Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Εκνευριστικά σποτάκια

Ξύνω το κεφάλι μου, με αποτέλεσμα να γεμίζω το μαύρο μου μπλουζάκι με μια λευκή στρώση πιτυρίδας, προσπαθώντας να αποφανθώ για το πια είναι η πιο εκνευριστική διαφήμιση των ημερών.

Πρώτη υποψήφια εκείνη με τον Ροναλντίνιο, ό,τι πιο κοντά σε μυθολογικό κένταυρο κυκλοφορεί σήμερα στη ανθρωπότητα, που ακολουθεί μέτριο γκομενακι στις αίθουσες του αεροδρόμιου και προσπαθεί να της αποσπάσει πατατάκια. Γραφικό στην όλη προσπάθεια η αδυναμία του να ψελλίσει την λέξη «πατατάκια» λες και του ζητιέται να προφέρει την λέξη σκουληκομυρμηγκότρυπα. Εξίσου γραφικό για παγκόσμιο σύμβολο του ποδοσφαίρου η λαιμαργία του να καταβροχθίζει τα lays που είναι γεμάτα από λιπίδια και χρωστικές ουσίες με αποτέλεσμα να γίνει φέτος ο δεύτερος χονδρός βραζιλιάνος στράικερ μετά τον ρονάλντο και να σέρνεται στο γήπεδο. Που πήγαν εκείνες οι διαφημίσεις με μπαλαδόρους λάικ Αναστόπουλος και σια που διαφήμιζαν ρεξόνα για τις μασχάλες και σαμπουάν , ξεχειλίζοντας ανδρίλα μέσα στα ντούζ, και αναστάτωναν το γυναικείο φύλο ενώ σφυρηλατούσαν αντρικά πρότυπα για τους νέους.

Ροναλντίνιο πρίν και μέτα τα "lays"

Δεύτερη υποψήφια εκείνη της Vodafone, νομίζω, που τυπάκι του 21 αιώνα ντυμένο έτσι όπως επιτάσσει το μοντέλο «αρέσω σε κοσμοπόλιταν γκερλ» γυροφέρνει από περίπτερο σε περίπτερο το σώμα του με κρεμασμένο το κινητό στο αυτί σαν σκουλαρίκι σέρνοντας από πίσω του φίλους-ξωτικά που αιωρούνται, με χάρη, γύρω από το κεφάλι του. Η συγκεκριμένη διαφήμιση θα μπορούσε να περάσει και απαρατήρητη μέσα στο γενικότερο λάιφσταιλ της εποχής όπου το κινητό έχει γίνει προέκταση του εαυτού σου αν δεν υπήρχε το μουσικό κομματάκι που ντύνει το σποτάκι και βιάζει τους ακουστικούς μου αισθητήρες. Παραθέτω του εκπληκτικούς στίχους;

“Ι went to trip to Paris
I ate a caramela. It tasted like chocolate, but it was a caramela!
Caramelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”.

Δηλαδή τι να πούμε, δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό μουσικό θέμα καραεβερ εγκεν. Θυμίζει κομματάκι αποτέλεσμα φιλότιμης προσπάθειας αυτιστικού συνθέτη που τραγουδιέται σε μουσική εκδήλωση του νταού Πεντέλης- με όλο το αντιρατσιστικό μου σεβασμό όμως (και μη μου παρομοιάσει κανείς αντίστοιχα διαμάντια του ζετεμ- απλά καμία σχέση). Ο δε στίχος εκπληκτικός, πραγματικός ύμνος ή καταγγελία-δεν έχω καταλάβει-για τις καραμέλες Παρισιού που έχουν γεύση σοκολάτα και ξεγελούν και το πιο πεπειραμένο ουρανίσκο. Πιασάρικο δε λέω, αρκετά χαζοχαρούμενο για να περάσει απαρατήρητο, ήταν εξάλλου πολύ όμορφη η εικόνα χτες στο σύνταγμα όπου νεαρά-όχι και τόσο- κοριτσάκια με πολύχρωμα τσιμπιδάκια στα μαλλάκια τους το τραγουδούσαν με νάζι, χορεύοντας πιασμένες αγκαζέ στους απροσδιόριστους ρυθμούς του, διασκεδάζοντας το φιλοθεάμων κοινό που τις παρατηρούσε με απορία. Ποπο συνειδητοποίησα ότι έχω χαραμίσει μια παράγραφο για μια μαλακία και τρομάζω στη ιδέα για το πόσες άλλες μαλακίες θα γράψω τώρα που σφύζουν οι ζέστες

Λοιπόν τρίτη διαφήμιση εκείνη με τον ελληνοκύπριο νεογιεγιέ Χατζηγιάννη που δοκιμάζει την καινούργια του κιθάρα στην διαφήμιση κόνεξ. Όλη η μαλακία συμπυκνώνεται στο τελευταίο μπλαζέ ύφος που παίρνει ο ταλαντούχος τροβαδούρος όταν και παίζει το ρόλο του «καινούργιου στην πιάτσα» και κλίνει το μάτι σε μας όλο σκέρτσο και δηθενιά. Αυτό το ύφος σε στυλ εγώ κατουρώ σε εντειχισμένο με επίχρυσους λίθους πηγάδι της δισκογραφίας με κάνει να θέλω να σπάσω την υπερλούξ τηλεόραση μου.

Αυτά!

p.s Περάστε να δείτε την απόλυτη ωδή στο μικρόφωνο ντουζιέρα απο τον μεγάλο Δόκτορα

24 σχόλια:

DrStein είπε...

“Ι went to trip to Paris
I ate a caramela. It tasted like chocolate, but it was a caramela!
Caramelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”.

I HATE IT

Αλλα έχασες και το εξίσου άθλιο τραγούδι στην διαφήμιση Caprice που πάει: O OOOOOooooo

kabamaru είπε...

χα δε την εχω δει!

Αστάρτη είπε...

Επιτέλους ο Φοίβος βρήκε άξιο ανταγωνιστή.

Τους αντ-αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου.

mc είπε...

Με Ultrex λούστηκες;

ion είπε...

Άσε που στην προσπάθεια του Ρόνι να προφέρει "πατατάκια" λέει: θέλω παιδάκια...(!?)

υγ.προτροπή σε παιδεραστία ή κακόγουστοι διαφημιστές?

kabamaru είπε...

astarti--> xairetismous kai apo mena

ampot--> ase exw dokimasei ta panta

ion-->xm!as to paroume pio light kai as poume apla oti xtipise kokkino to patriko tou enstikto!....kakogoustoi diafimistes de thelei kai rwtima!

sitofkris είπε...

Λούσου με πράσινο σαπούνι και θα δεις,κάποια καλή διαφήμιση.Η tv όλο κκουταμάρες δείχνει,τα spotakia θα διέφεραν..;

Downhill.... είπε...

"Που πήγαν εκείνες οι διαφημίσεις με μπαλαδόρους λάικ Αναστόπουλος και σια που διαφήμιζαν ρεξόνα για τις μασχάλες και σαμπουάν , ξεχειλίζοντας ανδρίλα μέσα στα ντούζ, και αναστάτωναν το γυναικείο φύλο ενώ σφυρηλατούσαν αντρικά πρότυπα για τους νέους."

XAXAXAXA MLK KABAMARU!! DEN MPORW NA GRAPSW COMMENT APO TA GELIA!!!!!

prin grapseis alles analoges tetoies malakies baze mia proeidopoihsh toy styl
"Prosoxh ... akolou8ei ksekardistikh ataka...mhn exete ygra sto stoma sas (me ayth thn ataka ta refferals toy tracker soy 8a paroune fwtia), apomakryn8eite apo thn proistamenh sas, katapieite thn mpoykia sas"

mithrandir είπε...

Aisxres

tink είπε...

η χειρότερη by far όμως, ήταν αυτή με το γαμωrobot φίλε, που την έβλεπες και σου ανέβαινε η τρίχα κάγκελο και σιχτίριζες την ώρα και την στιγμή που άνοιγες την τηλεόραση.. αλλά αυτό είναι και γενικότερο φαινόμενο με την τηλεόραση..

cheers

Unknown είπε...

δε μπορώ να τη βλέπω τη διαφήμιση με τ caramelaaaaaaaaaaaaaaaaαντε να χαθείτε...

allimiamera είπε...

Πράγματι, η διαφήμιση της Vodafone είναι πολύ σπαστική. Άσε που παίζει συνέχεια. Έχει δίκιο ο Dr Stein. Και των Caprice το τραγούδι είναι άθλιο. Κάθε φορά που το ακούω νομίζω ότι λέει "Υπέρβαρε, υπέρβαρε" Χάλια λέμε. Το ίδιο το προϊόν βέβαια είναι άπαιχτο

lazinio είπε...

βάλε και την άλλη με τον αλιάγα.

αγγλικά με γαλλική προφορά από έλληνα παρουσιαστή.

kabamaru είπε...

sitofkris--> welcome... ok iparxoun kai kala spotakia, diaxronika na exeis na thimasai .Genika therw tin diafimisi ena eidos texnis pou exei vgalei kai arketa diamantakia

downhill--> xaxa! entaksei tin epomeni fora tha valw proeidopoihsh

mithra--> aisxres kai potapes mazi

tinkerbell-->telika tinei to switch off sto tilecontrol na einai to pio xrisimo koumpi...cheers!

narita-->caramela kai me pianei trela!

allimiamera--> gamwto prepei na tin dw kapote auti me ta caprice. Tha auksisw tis wres mprosta stin tv gia na tin petuxw..karanot omws!

lazinio--> ti exoun pathei auti oi galloi pia. an thimamai kala kai sti eurovision tragoudousan agglika me galliki profora kai meta to gurisan kai toubalin malista. Sisfiksi sxesewn me ton agglosaksoniko aksona mipws?

aniaris είπε...

ο Ροναλντινιο πρόσφατα έκανε και τη διαφήμιση που τρέχει λέει στο γήπεδο κι όλοι τον κοιτάζουν κι αυτός επειδή είναι γαμάτος, τους κάνει όλους να κοιτάξουν από την άλλη. Απαίσιος, ψωνισμένος τύπος. Και στο καπάκι βλέπω την υπέροχη διαφήμιση με τον Μέσι και την ιστορία του. Τεράστια διαφορά.

kabamaru είπε...

εχεις δικιο

Kwlogria είπε...

ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!!!!! Θέλω να πιάσω τα τεμαχισμένα ηλίθια κεφάλια που πετάνε γύρω από τον ηλίθιο και να τους βάλω στον ανύπαρκτο κώλο τους μια σακούλα καραμέλες να χέζουν ζάχαρη. Επίσης να στείλω σε ορθοδοντικό τον Ροναλντίνιο και στο Χατζηγιάννη, απλά να δώσω μια μούτζα!:)))))))))))))))))

lee είπε...

εγω προβληματιζομαι που θεωρουν οτι ειναι καλο για το συγκεκριμενο target group. Δηλαδη θεωρουν οτι τα πιτσιρικια σημερα είναι χαζοχαρούμενα? Μαλλον πρεπει καποιος να τους μιλησει για το Rexona...

Ανώνυμος είπε...

επειδή δεν βλέπω τηλεόραση κι έχω άποψη μόνο για του ραδιοφώνου, ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ όταν ακούω τη Σολωμού να μου λέει 'μη μένετε σπίτι'.

Πολύ όμως.
Πάρα πολύ.
Απίστευτα.
Ειδικά όταν θυμάμαι ότι τα έχει με εκείνον τον παιδαρά τον μελαχρινό. Μάριο κάτι.

Καλημέρα και κάνε κάτι για την πυτιρίδα. Δοκίμασε πυρίτιδα.

Bitch Girl είπε...

πω πω αυτό το καραμέλα είναι απίστευτα εκνευριστικό κ ηλίθιο άσε που μου θυμίζει και την τελευταία φορά που μίσησα τραγούδι με επιδόρπιο "τσικουλατα" γιακ γιακ οπότε για να μην κόψω τις καραμέλες τις σοκολάτες κ τις μπανάνες (τσικίτα)προτιμώ να κόψω την τιβι :)

satya είπε...

Ελα και σου έχω χειρότερη και σιχαμένη διαφήμιση. Με ένα μυκητοκτόνο για τα νύχια των ποδιών, που δείχνει το νύχι να σηκώνεται και να μπαινει ο μύκητας μέσα. ΜΠΛΙΑΞΞΞΞΞΞΞ!!!!!

kabamaru είπε...

kwlogria-> xaxa caramelaaaa

lee--> mallon prepei na einai xazoxaroumena..apla koita gurv sou...de ftaine pantws auta

argyrenia--> re mi klineis tin tv. treli pigi geliou sou lew

bitch girl--> swsti i silogistiki sou

satya--> den ti thimamai..alla fantazomai oti pragmati tha einai sketi aidia.

Ανώνυμος είπε...

Den kserw poia einai h xeiroterh diafhmish, gi'auto 8a pw thn kaluterh: "Yparxei kaluterh Ellada kai thn 8eloume..." kai ws istorikh apanthsh erxetai h diafhmish me ton typo pou katouraei stis dhmosies toualetes kratwntas ti diplasia apostash apo ti xestra se sxesh me tous diplanous tou kai to slogan einai: "Auto einai fustiki..."

kabamaru είπε...

fistikia felix say no more!!!!